Mam wystawione aukcje. Kiedyś, przy kliknięciu sortowania według: "liczba sprzedanych od największej", wyświetlały się na początku oferty, w której ktoś zalicytował ofertę. Obecnie coś się zepsuło w mechnizmie sortowania i oferty bez żadnych zalicytowań mogą się pojawiać ponad tymi, w których ktoś zalicytował. Coś tu ewidentnie działa wbrew zdrowemu rozsądkowi. Czy mogę prosić o sprawdzenie tej kwestii. @Syrena_zT
@garagamello jasne! Czy mógłbyś podesłać zrzut obrazujący jak się to obecnie Tobie wyświetla po kliknięciu wspomnianego sortowania?
Obecnie mam 42 oferty wystawione jako aukcje. W 3 ofertach są jacyś licytujący. Gdy uporządkuję według: "liczba sprzedanych od największej, to oferty z licytującymi wyświetlają mi się na pierwszym, trzydziestym trzecim oraz czterdziestym pierwszym miejscu. Mam za mały monitor, żeby było widać na jednym screenie rodzaj sortowania oraz aukcję nr 33. Więc załączam dwa screeny - z samej góry oraz z pozycją nr 33.
@Syrena_zT Przy okazji przypomnę się, że brakuje sortowania po [sygnatura].
Od 1992 r stosujemy (i pewnie nie tylko my) kody do towarów (np. LEGO wg zasady "L12345", gdzie po "L" użyty jest numer zestawu nadany LEGO).
Dzięki temu łatwo jest odszukać towar, gdyż szukanie po nazwie; (gdy tu, na Allegro przyjęto zasadę, że po słowie "LEGO" jest nazwa serii -np. "Ninjago"- i dopiero numer); nie pozwala w miarę szybko znaleźć i uporządkować gdy nie pamiętamy serii.
Posortowanie po numerze pozwalałoby znaleźć opuszczone, nie wystawione jeszcze zestawy.
Podobnie łatwiej byłoby znaleźć inne produkty (np. piórniki mają nadany przez nas kod w stylu "PIO12345", tornistry "TOR12345 itp. i to od lat się sprawdza).
Dziękuję za wnikliwe zapoznanie się i nadanie biegu sprawie 🙂
@garagamello Dziękuję za zrzuty ekranu. Konsultuję tę kwestię z naszym działem technicznym.