Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Nie bardzo rozumiem spadku jakości moich ofert. Na alegro jestem od 2 miesięcy . Wszystkie paczki wychodzą w terminie a przynajmniej tak ja sądzę . Przy każdej sprzedaży mam czas na wysłanie paczki tj. np. czas na nadanie paczki to....data i godzina i zawsze się tego trzymałem i wysłałam wszystkie paczki w tym czasie .dziś alegro podaż kolejny odjęli mi punkty za wysłki o mam spadek do neutralnego z 500 punktów spadłem do 90 . Nie rozumiem tego co robię nie tak.
Przy takim spadku jako dla początkującego w ogóle się zastanawiam czy ma to sens sprzedaży bo sprzedaje się bardzo mało rzeczy a teraz to już pewnie wcale.
Czy ktoś mi może to wytłumaczyć co robię źle mimo terminowego nadania paczek i tak moja jakość sprzedaży spadła .ech....
@AmwoKids Cześć. Z tego, co widzę, większość paczek nadajesz w puntach lub w automatach. Pamiętaj, że moment nadania to moment zeskanowania paczki przez kuriera (a nie zostawienie paczki np. w automacie).
Zweryfikuj godziny graniczne dla metod, którymi nadajesz. Paczki staraj się dostarczać do punktów przed godziną graniczną, żeby kurier zdążył je odebrać.
Hej tego nie wiedziałem. Myślałam że liczy się czas nadania paczki. Jeśli nadaje paczki w paczkomacie większość tak jest to by nie tracić na jakości sprzedaży bezpieczniej dla mnie będzie ustawić w takim razie termin dwóch dni. W tedy będę się mieściła w terminie i nie będzie spadku jakości bo przesyłki będą wychodzić w terminie.
Witaj z tego co przeanalizowałam wszystkie wysłki wyszły w terminie. W jednej przesyłce był błąd i zostały pobrane tak jakby dwa kody nadania. Paczka jest już dawno u klikentki a drugi lód się wygenerował i cały czas jest że oczekuje na nadanie. Nie można tego usunąć . Prawdopodobnie ta wyslka cały czas generuje spadek sprzedaży ,jak mam to usunąć .
@AmwoKids Czy możesz wskazać zamówienie, którego to dotyczy?
Nr zamówienia 15104797841
@AmwoKids Konsultuję możliwość wykluczenia tego zamówienia. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 🙂