anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SPOSÓB DOSTAWY

Kamilkaaaa
#7 Wielbiciel#

WITAM,

Klientka zamówiła u mnie dwa produkty,jeden na allegro lokalnie,drugi na allegro,zapłaciła za każdy osobno+2 razy koszty wysyłki do kazdego produktu osobno.Produkty wyślę razem,w jednej przesyłce,ale jak rozliczyć koszty wysyłki,czy mogę jej zwrócić część kosztów przez Allegro?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mwmonety
#21 Demiurg#

na normalnym allegro da się zwrócić koszt nadania trzeba wejść w zamówienia i przy zwrotach zaznaczyć tylko koszt dostawy do zwrotu

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

A po co przez Allegro? Do paczki jej włóż nadpłatę, albo zwróć zwykłym przelewem na konto. Przez Allegro też niby możesz, ale ostatnio sprzedawcy tu piszą o błędach przy próbie zwrotu jedynie części wpłaty; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/platnosc-od-kupujacego/jak-zwrocic-wplate-kupujacemu-xG71...

oznacz moderatorów

Aditum
#12 Orędownik#

@xyz96 Proponujesz wrzucić gotówkę do paczki ? Bez sensu. Takiej opcji najlepiej nie brać pod uwagę. Zdarzy się kupujący, który po odebraniu przesyłki sobie uświadomi, że zapłacił za 2 przesyłki a dostał w 1, a w paczce pieniędzy nie było - założy dyskusję i będzie się z nim użerać ? Masz przelew, masz ślad po tym, że pieniądze zwrócone.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Mi jeden sprzedawca włożył do paczki z wymienionym towarem 10 zł za odesłanie przedmiotu do reklamacji.

oznacz moderatorów