Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Który sposób obliczania kosztów dostawy macie ustawiony, jest któryś korzystny?
Jak mam Smart i klient też ma Smart, to co najlepiej zaznaczyć?
Nie widać obrazka, podejrzewam, że chodzi ci o łączenie cenników dostaw.
My mamy ustawione "przesyłki będą nadane osobno, a koszty dostawy zsumują się", bo mamy towar od drobnicy typu kabelki i pendrive'y po towar, który musi jechać na palecie.
Ja mam towar od 1kg do 10kg.
--Kilówek moge wysłać np. 23 sztuki w jednej paczce, InPost
-Towar, który wazy 5 kg, mogę wysłać 4 sztuki w paczce., InPost
-Towar ważący 10 kg wysyłam 2 sztuki w paczce, InPost
Czy to oznacza, że przesyłki będą nadane osobno a koszty dostawy zsumują się? - Tak mam ustawić?
A co, jeżeli zaznaczę, że klient zapłaci kwotę najdroższej dostawy?
Sumowanie kosztów dostawy z cenników jest najbezpieczniejsze dla sprzedawcy. Chroni przed dopłacaniem do przesyłki.
Jeśli ktoś zamówi u ciebie towar gdzie zmieści się w limicie wagowym 1 paczki to nie masz problemu przy innych ustawieniach. Gorzej jeśli zamówi np 2 szt. "10 kg" i 3 szt. "5 kg". Musisz nadać to w 2 przesyłkach jednak klient zapłaci ci tylko za jedną przesyłkę. Czyli przy paczkomacie będziesz w plecy 9 zł.
Teraz mam ustawione: "Klient zapłaci koszt najdroższej dostawy". Na razie boje się tego ruszać i nie zmieniam. Tak naprawdę nie mam pojęcia co to oznacza, że zapłaci koszt najdroższej dostawy... 😞
Jeśli masz w cenniku dostawy A wpisany koszt dostawy 8 zł, w cenniku dostawy B koszt dostawy 10 zł, to wybierając produkty z obu cenników dostawy Kupujący zapłaci 10 zł.
Czyli to dotyczy zakupów, kiedy kupujący nie ma wykupionego Smarta lub jeśli zrobił zakupy poniżej 40 zł. Jeżeli ma Smarta to nie zapłaci nic, dobrze to rozumiem?
Tak, dokładnie.