anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem przedmiot, kurier za pobraniem, ale nie wyświetla mi się żadna opcja wysyłki.

TOMASZKO67
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Sprzedałem przedmiot, kurier za pobraniem. 

Allegro doliczyło 19 zł. 

Jednak w zakładce przedmiotu, w zamówieniach nie wyświetla się żadna opcja wysyłki. Nie ma linka do furgonetka, czy co tam powinno być. Tylko adres odbiorcy. 

Jak zatemwysłać paczkę?

Pozdrawiam

Tomasz

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Na AL zakup, musisz wysłać samodzielnie.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@TOMASZKO67 Cześć. 🙂 Przez Allegro Lokalnie można wygenerować etykietę wyłącznie w przypadku metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box

Produkt za pobraniem musisz przesłać we własnym zakresie (np. na poczcie lub przy pomocy brokera kurierskiego). 

oznacz moderatorów

TOMASZKO67
#7 Wielbiciel#

Świetne, tylko, że allegro doliczyło 19zł za kuriera z pobraniem, a najtańszy jaki znalazłem to 22zł...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A przed wystawieniem tego nie wiedziałeś? bierzesz jako sprzedajacy odpowiedzialność za ofertę. kupujący płaci tyle ile ustawiłeś w metodach dostawy.

oznacz moderatorów

TOMASZKO67
#7 Wielbiciel#

Na allegro sprzedaję okazjonalnie. Nie wiedziałem, że są tu takie pułapki...

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@TOMASZKO67 Nie są to żadne pułapki, ale rozumiem, że jako początkujący sprzedający mogłeś tego nie wiedzieć. Mogę zaproponować Ci udział w kursie przed kolejną sprzedażą: https://allegro.pl/akademia/lp/allegro-lokalnie, wtedy będziesz już przygotowany 🙂 

Jeśli chcesz generować etykiety przez Lokalnie, to udostępnij metodę Allegro Paczkomaty InPost lub Allegro One Box (ale przed tym upewnij się, że w Twoim mieście są nasze zielone automaty: https://allegro.pl/kampania/one/znajdz-nas).

A w razie pytań chętnie pomożemy tutaj, na Gadane. 🙂  

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@TOMASZKO67 Podczas wystawiania oferty samodzielnie musisz wprowadzić koszty dostawy (19 zł to koszt proponowany). Koszty dostawy powinieneś sprawdzić przed wystawieniem oferty i wtedy ustalić konkretną cenę. 

oznacz moderatorów

TOMASZKO67
#7 Wielbiciel#

Brak doświadczenia... Jakoś możliwość zmiany kosztu dostawy nie rzuciła mi się w oczy... Zresztą, po co allegro sugeruje koszt usługi, której i tak nie realizuje? Powinno raczej być coś w rodzaju: i tak sam wysyłasz, więc najpierw sprawdź cenę wysyłki, a potem dolicz ją kupującemu. Podanie jakiejś kwoty sugeruje, że allegro za tyle to ogarnie... A tu psikus!

Dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@TOMASZKO67 Nie, tam jest wyraźnie napisane jakim sposobem wyślesz towar na AL, poproś kupującego o dopłatę. A jak nie wiesz to uważaj bo jak wyślesz a kupujący nie odbierze to trudno odzyskać zwrot prowizji, a wręcz może okazać się to niemożliwe.

oznacz moderatorów