Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Sprzedałem przedmiot, kurier za pobraniem.
Allegro doliczyło 19 zł.
Jednak w zakładce przedmiotu, w zamówieniach nie wyświetla się żadna opcja wysyłki. Nie ma linka do furgonetka, czy co tam powinno być. Tylko adres odbiorcy.
Jak zatemwysłać paczkę?
Pozdrawiam
Tomasz
Na AL zakup, musisz wysłać samodzielnie.
@TOMASZKO67 Cześć. 🙂 Przez Allegro Lokalnie można wygenerować etykietę wyłącznie w przypadku metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box
Produkt za pobraniem musisz przesłać we własnym zakresie (np. na poczcie lub przy pomocy brokera kurierskiego).
Świetne, tylko, że allegro doliczyło 19zł za kuriera z pobraniem, a najtańszy jaki znalazłem to 22zł...
A przed wystawieniem tego nie wiedziałeś? bierzesz jako sprzedajacy odpowiedzialność za ofertę. kupujący płaci tyle ile ustawiłeś w metodach dostawy.
Na allegro sprzedaję okazjonalnie. Nie wiedziałem, że są tu takie pułapki...
Pozdrawiam
@TOMASZKO67 Nie są to żadne pułapki, ale rozumiem, że jako początkujący sprzedający mogłeś tego nie wiedzieć. Mogę zaproponować Ci udział w kursie przed kolejną sprzedażą: https://allegro.pl/akademia/lp/allegro-lokalnie, wtedy będziesz już przygotowany 🙂
Jeśli chcesz generować etykiety przez Lokalnie, to udostępnij metodę Allegro Paczkomaty InPost lub Allegro One Box (ale przed tym upewnij się, że w Twoim mieście są nasze zielone automaty: https://allegro.pl/kampania/one/znajdz-nas).
A w razie pytań chętnie pomożemy tutaj, na Gadane. 🙂
@TOMASZKO67 Podczas wystawiania oferty samodzielnie musisz wprowadzić koszty dostawy (19 zł to koszt proponowany). Koszty dostawy powinieneś sprawdzić przed wystawieniem oferty i wtedy ustalić konkretną cenę.
Brak doświadczenia... Jakoś możliwość zmiany kosztu dostawy nie rzuciła mi się w oczy... Zresztą, po co allegro sugeruje koszt usługi, której i tak nie realizuje? Powinno raczej być coś w rodzaju: i tak sam wysyłasz, więc najpierw sprawdź cenę wysyłki, a potem dolicz ją kupującemu. Podanie jakiejś kwoty sugeruje, że allegro za tyle to ogarnie... A tu psikus!
Dziękuję za pomoc.
@TOMASZKO67 Nie, tam jest wyraźnie napisane jakim sposobem wyślesz towar na AL, poproś kupującego o dopłatę. A jak nie wiesz to uważaj bo jak wyślesz a kupujący nie odbierze to trudno odzyskać zwrot prowizji, a wręcz może okazać się to niemożliwe.