anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem przedmiot, płatnośc: zakończona, a saldo mojego konta wciąż puste

NggaBytes
#2 Obserwator#

Jak w temacie, do tej pory nie otrzymałem pieniędzy na saldo konta tam gdzie powinno być, pokazuję się to na allegro lokalne jako "Wpłaty od kupujących" ale w historii na stronie salda nie ma zupełnie nic i nie mam jak to wypłacić.

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

LEW433
#21 Demiurg#

@NggaBytes Kupujący ma 5 dni za zapłatę, nie zapłacił nie kupił. Jak pobrano prowizję to złóż formularz o zwrot:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@NggaBytes Tutaj nie masz nic? https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ Jeśli nie masz, to nie zapłacono Ci. Nie wysyłaj towaru bez wpłaty. Powiadomienia e-mail mogą być fałszywe.

oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@xyz96 @LEW433 Myślałem że jak jest status "Płatność: Zakończona" i moje ogłoszenie zostało otagowane jako zakończone to sprawa jest załatwiona. Nie mam tam nic, kompletna pustka, nie brałem tego na podstawie powiadomienia email tylko właśnie tego statusu, skoro płatność zakończona a nie dałem możliwości pobraniowo więc stwierdziłem że musi być zapłacone.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@NggaBytes Ale jaki status? Płatność zakończona? Gdzie to widziałeś? Jeśli na Allegro, to może pieniądze były i już je wypłaciłeś na konto, bo masz ustawione automatyczne wypłaty? Pierwszy raz sprzedajesz?

oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@xyz96 Na allegro drugi raz, w zamówieniach od kupujących mam ten przedmiot jako sprzedany, dane kupującego nawet nazwę banku przez który zostało wpłacone i jest status "Płatność: Zakończona". Mam automatyczne wypłaty ale na moim koncie (rachunek i dane się zgadzają) wciąż nie ma nic, tak samo w historii salda na allegro jest pusto.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@NggaBytes Środki na koncie w banku pojawiają się do końca następnego dnia roboczego po zleceniu wypłaty.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@NggaBytes Nie masz kasy , nie wysyłaj towaru.To może poczekaj, jak masz automatyczne wypłaty, powinno być na twoim koncie, kupujący jak zapłacił to należy mu wysłać towar.

oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@LEW433Towar wysłałem, "w zamówieniach od kupujących mam ten przedmiot jako sprzedany, dane kupującego nawet nazwę banku przez który zostało wpłacone i jest status "Płatność: Zakończona". Mam automatyczne wypłaty ale na moim koncie (rachunek i dane się zgadzają) wciąż nie ma nic, tak samo w historii salda na allegro jest pusto." Wpłata była 14 grudnia wieczorem, zważywszy na księgowanie to dotarła pewnie do allegro we wtorek, a do mnie powinna już nawet wczoraj, a do dziś nic nie ma.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@NggaBytes To podziwiam, nigdzie nie masz pieniędzy i wysyłasz towar. Nie rób tego więcej.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@NggaBytes Podaj mi proszę numer swojej oferty, której dotyczy ta sytuacja i jeśli to możliwe prześlij tutaj zdjęcie lub zrzut tego powiadomienia.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@_HolaOla_
20252a97-1242-466e-9d75-7d15aaa18720
Screenshot_1.png

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@NggaBytes Jesteś pewny, że ta transakcja dotyczy konta, z którego tutaj piszesz?  Dodaj proszę jeszcze raz ten obrazek, ale bez zamazanych danych. Nie zobaczy ich nikt, poza mną, dopóki go nie zaakceptuję. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@_HolaOla_ 
Tak to jest to samo konto, sprawdziłem email i się zgadza.
Screenshot_2.png

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@NggaBytes Tak się składa, że według mojej wiedzy, sprzedałeś ten produkt jednak z innego konta i właśnie na jego saldzie znajdują się środki z tej sprzedaży 😉 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@_HolaOla_Mogę dostać jakieś wytłumaczenie czemu mam 2 różne konta z tym samym, ale płatności się rozdzieliły? Jak loguję się poprzez Google  (dedkam1@wp.pl) to widzę historię allegro lokalne i że zostało sprzedane i widzę tutaj te środki, to samo jak loguję się normalnie przez email (dedkam2@wp.pl) ale nie widzę tych środków, co się tutaj dzieje? Bo to troche komiczne

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@NggaBytes No jak to co się dzieje? Masz dwa konta na allegro zarejestrowane na dwa różne mejle.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

NggaBytes
#2 Obserwator#

@KnowhereDziwne jest to że na jednym i drugim koncie oferty na allegro lokalne są takie same i historia ta sama (jakby to były te same konta), ale tylko na jednym koncie mam pokazane że mam to w saldo allegro

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@NggaBytes Takie techniczne zawiłości, to już wyjaśniaj z allegro.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Cuda.😁

oznacz moderatorów