Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry) Sprzedałem telefon jaki ma 6+2gb ram i wpisałem w ogłoszeniu że jako 8gb ram bo na to wygląda, a kupujący robi awanturę( że to 6 ram a nie 8( To ja mam obowiązek zrobić zwrot?
Jeżeli kupujący zgłasza niezgodność towaru z opisem składa reklamację, masz obowiązek ją rozpatrzyć ale jak reklamacja jest nieuzasadniona to możesz ją odrzucić. Na rozpatrzenie reklamacji masz 14dni. 6+2 to nie jest 8 tej samej pamięci, tylko 2 operacyjnej i 6 na dysku.
Oczywiście że wprowadzasz w błąd. 6 +2 należy czytać tak że ma 6Gb pamięci stałej, odpowiednik dysku komputerowego i 2 Gb pamięci bezpośredniej, szybkiej, odpowiednik pamięci RAM.
Są to różne pamieci i nie wolno dodawać.
Nie wiem czy masz zrobić zwrot, masz się dogadać, wyjasnic nieporozumienie.
Źle napisałem( Powiem konkretniej
Telefon ma 128gb pamięci wbudowanej i w parametrach Ram pishe że 6+2 GB(8gb wychodzi ,tak?)
ram i mogę jeszcze rozszerzyć na 6+6 Ram,W ogłoszeniu tytułu pisałem tak"Sprzedam Xiaomi redmi 11s 8gb ram /128 GB"
No to już namieszałeś. Trzeba sprawdzić specyfikację tego telefonu na stronie Xiaomi. Możliwe że ma 6GB Ram a ten + to może znaczyć wszystko. Może da się rozszerzyć?
Zasada jest taka że jeżeli jest + to nie wolno dodawać bo to zmienia sens. Ma być 6 +2 i koniec.
No to muszę robić zwrot?
Masz reklamację, musisz się do tej reklamacji odnieść. Na podjęcie decyzji masz 14 dni od dnia zgłoszenia reklamacji. Rozsądniej będzie przyjąć zwrot, bo Allegro może przyznać kupującemu rację i wypłacić mu odszkodowanie twoim kosztem. Jeśli odmówisz zwrotu wtedy możesz nie mieć telefonu i pieniędzy, takie rozwiązania już się zdarzały..
Możesz też przeprosić za pomyłkę i zaproponować kupującemu jakąś rekompensatę, obniżkę ceny częściowy zwrot pieniędzy.
Decyzja należy do ciebie.
możesz mu obniżyć cenę