anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż hurtowa odzieży – jak szczegółowy musi być opis oferty

MAMY ROZWIĄZANIE!
Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,mam pytanie dotyczące sprzedaży hurtowej na Allegro, konkretnie w kategorii Hurt / odzież hurtowa.

Planuję wystawiać oferty hurtowe, np. 200–300 kg odzieży używanej, przeznaczonej do dalszej odsprzedaży (dla sklepów, handlarzy itp.)

Zdaję sobie sprawę, że w opisie oferty trzeba jasno poinformować kupującego, co kupuje, natomiast pojawia się u mnie wątpliwość praktyczna:

czy przy sprzedaży hurtowej konieczne jest opisywanie każdej sztuki odzieży z osobna?

W przypadku tak dużych ilości jest to fizycznie niewykonalne, a jednocześnie Allegro posiada osobną kategorię „hurt”, która z założenia dotyczy sprzedaży zbiorczej, a nie pojedynczych produktów.

Czy wystarczające jest więc:

• opisanie rodzaju asortymentu (np. odzież damska/męska/dziecięca),

• podanie przybliżonego składu procentowego,

• określenie stanu/jakości (np. mix A/B),

• sezonowości oraz informacji, że ilość poszczególnych sztuk w zestawie może się różnić?

Oczywiście oferta nie byłaby „paczką niespodzianką”, tylko jasno opisaną partią hurtową w określonych ramach.
Dzięki!

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Modilohurtownia 

Skonsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Modilohurtownia 

Wracam do Ciebie z odpowiedzią.

Otrzymałem informację, że będzie okej - im więcej informacji podasz tym lepiej. Zespół od zasad w ofertach wspomniał, żebyś podał np. przedział rozmiarowy, marki i kilka zdjęć obrazujacych elementy zestawu - powinieneś albo opisać albo pokazać wszystko.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów