Dzień dobry,mam pytanie dotyczące sprzedaży hurtowej na Allegro, konkretnie w kategorii Hurt / odzież hurtowa.
Planuję wystawiać oferty hurtowe, np. 200–300 kg odzieży używanej, przeznaczonej do dalszej odsprzedaży (dla sklepów, handlarzy itp.)
Zdaję sobie sprawę, że w opisie oferty trzeba jasno poinformować kupującego, co kupuje, natomiast pojawia się u mnie wątpliwość praktyczna:
czy przy sprzedaży hurtowej konieczne jest opisywanie każdej sztuki odzieży z osobna?
W przypadku tak dużych ilości jest to fizycznie niewykonalne, a jednocześnie Allegro posiada osobną kategorię „hurt”, która z założenia dotyczy sprzedaży zbiorczej, a nie pojedynczych produktów.
Czy wystarczające jest więc:
opisanie rodzaju asortymentu (np. odzież damska/męska/dziecięca),
podanie przybliżonego składu procentowego,
określenie stanu/jakości (np. mix A/B),
sezonowości oraz informacji, że ilość poszczególnych sztuk w zestawie może się różnić?
Oczywiście oferta nie byłaby „paczką niespodzianką”, tylko jasno opisaną partią hurtową w określonych ramach.
Dzięki!
Wracam do Ciebie z odpowiedzią.
Otrzymałem informację, że będzie okej - im więcej informacji podasz tym lepiej. Zespół od zasad w ofertach wspomniał, żebyś podał np. przedział rozmiarowy, marki i kilka zdjęć obrazujacych elementy zestawu - powinieneś albo opisać albo pokazać wszystko.