Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie,najlepiej do adminów po sprzedaży przedmiotu dyskusja z kupującym zakończona na jego korzyść,brak zwrotu przedmiotu i kwota którą uzyskał z POK doliczona do mojego salda,nie zgadzam się z opinią Allegro i chcę wystąpić na drogę sądową,kogo dotyczyć ma pozew kupującego czy Allegro.
Super iż przepisy chronią kupujących ale w wielu przypadkach trzeba chronić sprzedających od nieuczciwych kupujących.
Przepisy bardziej powinny chronić kupujących i tak jest bo w wielu przypadkach sprzedający ukrywają wady sprzedawanego przedmiotu, szczególnie tego używanego.😊
LEW433 a jaka jest odpowiedż do pierwszego wątku.
@Client:78952210 rozpatrzyłeś reklamację ? masz 14 dni od zgłoszenia nie odesłania, jak nie odesłał trzeba było odrzucić, odpowiadałeś w dyskusji ?
Jak już chcesz pozywać to Allegro bo to wypłata z Allegro i Allegro Cię obciążyło 🙂 a jeśli jesteś w relacji B2C z Allegro możesz napisać do UOKiK 🙂
@Client:78952210 podaj proszę numer zamówienia, którego to dotyczy.
Pani Moniko,zapytałem społeczność na prośbę mojej sąsiadki nie polskojęzyczna, którą to spotkało,Ja pytałem prawnika z mojej rodziny przeanalizował aukcję i poprosił by się do niego zgłosiła że racja jest po Jej stronie zobaczymy jak to się rozwinie,gdy będzie wyrok sądu na pewno się nim tu podzielę,dziękuję wszyskim za odpowiedzi.
@Client:78952210 jeśli Twoja sąsiadka, przeoczyła ramy czasowe, nie odczytała dyskusji, nie rozpatrzyła reklamacji o czasie, zgodnie z regulaminem ( nie koniecznie prawem, daj znać co prawnik wskóra ) doliczają to do salda i obciążają sprzedawcę 🙂
Do umowy dochodzi między kupującym - sprzedającym a allegro nie jest stroną transakcji i jak najbardziej może se wypłacać co chce i komu ale już bez wyroku sądu i rozprawy nie powinni obciążać sprzedawcy !
Babka jest Ukrainką,odpisywała w dyskusji natychmiast,sprzedaje również na znanym portalu zagranicznym przeważnie przedmioty uszkodzone rtv,ponad 1200 sprzedanych i zero negatywnych komentarzy,ma kasę i sporo czasu więc może się pobawić w sprawy sądowe,na pewno wyrok będzie znany wszędzie w mediach społecznościowych,prawnik na pewno nie zaproponował by spotkania jeśli widział by nieprawidłowości,zapytam sąsiadkę czy mogę udostępnić te materiały tutaj.