Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Mam w domu dobrych kilka kilogramów 1,2 i 5 groszówek.
Ze względu na to, że najbliższy oddział NPB mam daleko i do tego nie po drodze
zastanawiałem się czy można wystawić te drobniaki na aukcji na allegro? Jest to legalne?
Pamiętam kilka lat temu ogłoszenia, że ludzie szukają "miedziaków" na lokalnych portalach.
W żadnym sklepie nie chcą takiej ilości.
Byłem w kilku bankach i ze względu na brak liczarki do bilonu nie mogą tego przyjąć.
Ja wiem, ze Ci chodzi o obiegowe. Ale dobrze płacili tylko za te starsze. Tu coś znalazłam. Nie wiem jak stare i ile warta strona. Ale coś o tym metalu jest...
Jak masz niedaleko do @mdrogeria to kup u niego, wybierz odbiór osobisty i mu tak zapłać 😉
@vonNogay napisał(a):Słyszałem że na złomie za 1-groszowki można dostać więcej niż są warte 😉
Od 2013 - 2014 już są stalowe powlekane więc wartość złomu 😄
@kostas11 To i tak dużo. Koszt produkcji 1-groszówek i 2-groszówek już od dawna przekracza ich wartość nabywczą.
@fox_paws ale zeszli z kosztem o połowę jak w 2013 r. The Royal Mint z Wielkiej Brytanii wygrał przetarg na bicie stalowych powlekanych 😄
@kostas11 Ba... oni są tańsi nawet od Hafnera 😋
@fox_paws mamy wolny rynek, więc nasza Mennica dała sporo wyższą kwotę i przegrała przetarg ogłoszony przez NBP 🙂
Wystarczy zwykły duży spożywczak z kasą samoobsługową przyjmujący gotówkę
dwie bułeczki i groszówek nie ma 🙂
lub ogłoszenie na o l x - sprzedam monety ślubne
banki nie lubią drobniaków, liczą monety na centymetry (mają takie liczarki w podobnym stylu)
i biorą od tego pokaźną marżę