anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż towaru zzagranicy

casher44
#1 Nowicjusz#

Na jakiej podstawie wymagają odemnie zdjęć dowodu na tle sprzedawanego przedmiotu?

jakim cudem działają te chińskie sklepy bez hurtowni?

przesłałem im screeny, że mam konto w hurtowni, ale wymagają faktur

Na ten moment kupiłem kilka sztuk produktu i chyba za każdym razem muszę rozbić takie zdjęcia i weryfikować mailowo..

czy to zgodne z regulaminem ? Aukcja była oznaczona w sposób bardzo dobry i przejrzysty kupujący nie maja zastrzeżeń 

płacisz wysoką prowizje i takie cyrki 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wiemy jak i dlaczego działają chińscy sprzedający, ale tak jak Ty sprzedajesz często proszą o takie potwierdzenie, a co sprzedajesz?

oznacz moderatorów

casher44
#1 Nowicjusz#

Chciałem sprzedać teraz kilka sztuk konsoli xbox z racji niedostępności w Polsce jako osoba prywatna chciałbym wykorzystać różnice cen pomiędzy krajami

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Takie produkty często są tu nie dostarczane, Allegro się zabezpiecza przed ewentualna wypłatą rekompensaty kupującym.

oznacz moderatorów

casher44
#1 Nowicjusz#

Zdziwiło mnie bo kilka lat temu robiłem dosłownie to samo przez chwilę (okazja) i nie było problemów.

W tym przypadku to za bardzo uciążliwe bo jak za każdym razem będą blokować to strasznie opóźnia i tutaj też konsola będzie niedostępna za chwilę

Póki co jedynie rozwiązanie to posiadanie kilku sztuk i wszystkich faktur 🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Co mam Ci napisać, może jak zobaczą że realizujesz zamówienia, odpuszczą.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@casher44

Wiesz, że musisz mieć kasę fiskalną i być zarejestrowany jako podatnik czynny VAT. Do tego jak kupujesz w innym kraju UE, to przydał by się też NIP EU.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Na elektronice tu największe szwindle to się zabezpieczaja

Btak zastrzeżeń klientów i terminowe wysyłki też nie chronią przed takimi żądaniami

oznacz moderatorów