Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o pomoc jestem tu od niedawna.
Bardzo spadła mi sprzedaż, chociaż moje ceny są dobre i konkurencyjne to bardzo słabo się sprzedają.
mam kilka wyróznionych ofert super sprzedawcę i komentarze na 100% polecenia.
co robić?
A może trzeba spróbowac allegro ads ? sprawdzić EANY opisy oferty, zdjęcia, czy ktoś się nie podpiął pod produkt, co uważam, że jest okropne.
- Tak - koniecznie ADS, wyróżnienia i promocje. I płać do Allegro kupę kasy.
- "czy ktoś się nie podpiął pod produkt, co uważam, że jest okropne" - nie wiem co przez to rozumiesz, jak ktoś sprzedaje ten sam produkt, to wręcz ma obowiązek się do niego "podpiąć"
- zauważyłem ostatnio, że z niektórymi przedmiotami na Allegro zostałem już dosłownie sam - i to nie jest tak, że sprzedaż mi wzrosła. Po prostu chyba konkurencja odeszła na inne portale sprzedażowe, gdzie mogą dużo taniej sprzedawać lub do własnych sklepów internetowych - zamiast płacić Allegro słoną kasę za prowizje i reklamy - to warto to przeznaczyć na promocję własnego sklepu.
kolekcjoner608 - tak, można to taniej kupować w zwykłych sklepach stacjonarnych. Szczególnie drobne przedmioty. Np. u mnie Allegro/sklep - ceny niższe od kilkanaście do kilkadziesiąt procent.
@maxr01 Dokładnie, adsy to wyrzucanie kasy - no, chyba że @Olimat11 ma zupełnie unikatowy towar (a z tego co piszesz, to raczej nie ma) .
Takich lamentów jest tu coraz więcej, zwłaszcza od 1.marca, co najprawdopodobniej oznacza, że uciekło stąd wielu sprzedawców, a kupujący poszli za nimi. Bo wbrew temu, co opowiada Allegro, kupujący są naszymi klientami, a nie ich. Klientami Allegro jesteśmy my
@Olimat11 @bombardier10 @maxr01 @kolekcjoner608 Zauważcie zresztą, że nie tylko sprzedaż zmalała, lecz również frekwencja na Gadane. Dziś pierwszą pozycję na liście "wpunktów" ma użytkowników z liczbą poniżej 100. Miesiąc temu nie załapał by się na listę
Jak dla mnie to allegro samo odstrasza potencjalnych klientów od robienia zakupów na portalu .Przez podnoszenie prowizji i utrudnianie swobodnej sprzedaży dużo sprzedawców z dobrym towarem odeszło a za nimi odeszli też klienci ,a wielu już zauważa że taniej można kupować w sklepach na swoich osiedlach .
Mało jest wejść albo prawie wcale. Nawet wyróżnienia już nic nie dają . Jeżeli nie ma "oglądających" to tym bardziej kupujących.