Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Mam Problem ze sprzedawaniem 1 aukcji w ktorej mam sporo sztuk za 1 zl
Kiedy sprzedam 1 sztuke za 1 zł to prowizje mam az 2 zł jaki tu jest sens??!!!!
Z poczatku myslałem ze to pomyłka ale kiedy wchodze w konto i rozliczenia to tam dalej jest 2 zl to jest skandal !!!
Allegro se zarabia teraz na mnie a nie pobiera 10 % ze zlotowki czy ile tam pobiera
Aukcja jest na kultura i rozrywka
Minimalna prowizja to 0,25zł, naliczana od każdej sprzedanej sztuki + ten sam % prowizji z kategorii liczą od kosztów wysyłki. 🙂
Produkt wysylam tylko emailem czyli nie ma kosztow dostawy
@gta04eflcSam tak wystawiałem sprzedając numizmaty jest mnóstwo takich bardzo tanich które sprzedane po 1 zł dawały zarobek teraz trzeba wystawiać zestawy a le zainteresowanie jest mniejsze bo zwykle to takie tanie rzeczy były dokupywane jako braki do kolekcji a po co komu zestaw 100 sztuk w którym tylko 1 mu pasuje?
@gta04eflc Nie ma sensu ,temat już wielokrotnie poruszany. Sprzedaż -zarabiamy na innej sprzedaży a żeby klient był zadowolony to niestety trzeba wystawiać przedmioty za 1 zł.
nie czaje no wystawilem za 1 zl i powinno mi zabrac chyba gdzies 10 groszy czy wiecej a nie az 2 zl?
@gta04eflcSkończyły się dla nas sprzedawców czasy sprzedaży tanich rzeczy ,pozostaje tylko hurt przy drobnicy ,prowizje tak dowalili by odechciało się handlu drobiazgów.
aha no to nie fajnie, trudno czyli nie oplaca sie szok co wyprawia to allegro az mi sie odechcialo go uzywac i przejde na cos innego dzieki za info
@gta04eflc Niech czyta regulaminy https://allegro.pl/regulamin/pl/zalacznik-4#czesc-iii-prowizje-od-sprzedazy to nie będzie skandali.
"Gry" (podkategoria "Gry na konsole", "Komputerowe PC", "Gry online (MMO)")
|
8% nie mniej niż 2 zł
|
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
"Konsole i automaty" (wszystkie podkategorie “Akcesoria”, “Pozostałe” oraz “Inne akcesoria”)
|
Wysokość prowizji zależy od ceny końcowej: do 50 zł: 12%, powyżej 50 zł: 6 zł + 6% od nadwyżki ponad 50 zł
|
taka aukcje mam wystawiona w pozostale to ile musze dac by cos zarobic 3 zl 4 zl ?
@gta04eflc Jesteś aż tak zamotany, że nawet nie wiesz w jakiej kategorii wystawiłeś ofertę, o której piszesz?😏
"Allegro - Kultura i rozrywka - Gry - Gry na konsole - Microsoft Xbox 360 - Pozostałe"
No wiem ale chodzi mi za ile moge wystawic minimum aby cos zarobic w pozostale albo ogolnie w dziale xbox360
@gta04eflc Skoro prowizja w tej kategorii to 8%, ale nie mniej niż 2 zł, to do kwoty 25 zł zawsze będzie płacił 2 zł prowizji (bo 2 zł / 0,08 = 25 zł). Innymi słowy, żeby zarobić przysłowiowego 1 grosza, musisz podnieść cenę w tej ofercie do minimum 2,01 zł.
No wiem ale chodzi mi za ile moge wystawic minimum aby cos zarobic w pozostale albo ogolnie w dziale xbox360
8% nie mniej niż 2 zł
Na moje rozumowanie to nie rozumiem tego 8% nie mniej niz 2 zl ... czyli myslalem ze jak mniej niz 2 zl to prowizji nie zabierze
@gta04eflc Jak sprzedasz za 100zł to prowizji masz 10%, czyli 10zeta- jak za 50zł to prowizja 5zeta - jak sprzedasz za 20żł to 2zeta prowizji i nie mniej.Sprzedaż poniżej 20 złotych to także 2żł prowizji. Paniatna?
Pusta wiadomosc ?
@gta04eflc Już nie jest pusta, edytowałem.
"Na moje rozumowanie to nie rozumiem tego 8% nie mniej niz 2 zl ... czyli myslalem ze jak mniej niz 2 zl to prowizji nie zabierze" - to znaczy, że prowizja w tej kategorii wynosi 8% ceny końcowej, ale nigdy nie będzie mniejsza niż 2 zł (tak samo jak w niektórych kategoriach jest prowizja np. "10% nie więcej niż 100 zł").
Kuurcze dzieki za wyjasnienie czyli po prostu nie opłaca sie albo musialbym wystawic chociaz za 5 zl zeby glupie 2 zl zarobic a te osiagniecia malo schodza czyli sie nie oplaca dzieki wielkie za pomoc 🙂
@gta04eflc Przy 5 zł zarobiłbyś 3 zł, bo do kwoty 25 zł zawsze płacisz 2 zł prowizji (w tej akurat kategorii).