Dzień dobry, jeszcze 3 miesiące temu wystawiając przedmiot mogłem wybrać opcję ''użyj dotychczasowego formularza''. Dziś jest to niemożliwe, nie mogę dodać ani zdjęć do opisu produktu, ani osoby odpowiedzialnej, danych o reklamacjach i ogólnie większości opcji, które kiedyś były.
@Kacper1305 Ta opcja jest nadal dostępna. Zaznaczyłam ją na zrzucie:
24 września usuniemy stronę Moja sprzedaż.
Moje pytanie w jaki sposób będzie można wznawiać zakończone aukcje i wystawiać nowe aukcję skoro inne zakładki na dzień dzisiejszy tego nie obsługują?
@antykwariusz2 Nowe oferty będziesz mógł wystawiać, korzystając z formularza Allegro Lokalnie (w tym odnośnika, który jest widoczny wyżej na zrzucie zamieszczonym w mojej odpowiedzi). Natomiast link do ponownego wystawienia powinien być dostępny w mejlu o zakończeniu oferty.
Nie chodzi o Allegro lokalnie bo tam nie wystawiam. Chodzi o główną sprzedaż na Allegro czy będzie można wznawiać zakończone aukcje bo jak wspomniałem inne zakładki tego nie obsługują.
@antykwariusz2 Tak jak pisałam, link do ponownego wystawienia oferty powinien być widoczny w powiadomieniu o jej zakończeniu. Sprawdź jak to wygląda teraz.
No, ale jak można nie widzieć aukcji, które się wystawia? A jak dojdą do wprowadzenia jakieś parametry obowiązkowe to też z wprowadzać z poziomu poczty? Przecież to jest jakiś absurd ludzie co wy wyrabiacie!
@antykwariusz2 Kliknięcie w link z powiadomienia nie powoduje natychmiastowego wystawienia oferty. Sprawdź gdzie teraz przenosi Cię odnośnik.
Widzę, że Pani w ogóle nie ma pojęcia w zakresie działania, wystawiania i funkcjonowania platformy Allegro. Dalsza korespondencja z Panią nie ma sensu.
Link podawany w emailu nt zakończenia oferty (na zwykłym Allegro) nie działa, np.
Daj sobie człowieku spokój widzisz jak ona odpowiada jak jakiś bot. Pewnie parzy kawę i lata po pokojach i nic nie wie.
@g_rajnert Napisz, proszę, kiedy otrzymałeś to powiadomienie? Czy dotyczy ono oferty zakończonej w ostatnich dniach?
Przychodzę do Was z doprecyzowaniem informacji o zapowiadanych zmianach. Kiedy usuniemy zakładkę Moja sprzedaż, zakładka Mój asortyment będzie nadal dostępna. Znajdziecie w niej również opcję ponownego wystawienia ofert.
Mi chodzi o zwykłe allegro. Nie lokalnie. W momencie gdy wystawiam przedmiot z katalogu i klikam opcje z uzupełnieniem zdjęć i opisu - w opisie się tworzy ściana tekstu. Brak jakiejkolwiek opcji na dodanie zdjęć
@Kacper1305 Obecnie zdjęcia możesz dodać w osobnej części formularza. Twoje zdjęcia nie będą się pojawiać jako część opisu. Będzą widoczne tylko w galerii. W treści opisu pojawią się wyłącznie zdjęcia produktu z Katalogu Allegro.
Jeśli nie widzisz w formularzu sprzedaży osobnego pola na dodanie zdjęć, prześlij zrzut ekranu w widokiem tego problemu.
Mam w nowym formularzu i sekcje na zdjęcia i sekcje na opis. Dlaczego w tym formularzu nie można dodać zdjęć do opisu? Gdzie mam wpisać informacje o osobie odpowiedzialnej? Gdzie wpisać informacje o reklamacji i gwarancji? Dlaczego edytując wystawiony już przedmiot zmuszacie mnie do usunięcia zdjęć z opisu i wklejania tam ściany tekstu?
@Kacper1305 Jeśli sprzedajesz na Allegro jako przedsiębiorca i chcesz zamieścić w ofertach wszystkie informacje, o których wspominasz, zarejestruj konto firmowe. Będziesz mieć wtedy dostęp do formularza sprzedaży, w którym znajdują się pola do wpisania zasad zwrotów, gwarancji itp.
Jestem na Allegro ponad 20 lat, więcej kupuję niż sprzedaję, ale jeszcze niedawno wystawianie przedmiotu było proste i jasne! Po ciągłych zmianach staje się coraz trudniejsze i bardzo czasochłonne. Nie podobają mi się też zmiany jako kupującej. Nie wiemy komu zależy na utrudnianiu bo przecież traci Allegro, wiele moich znajomych z tego powodu zrezygnowało z kupowanie i sprzedaży na Allegro.
Normalka. Wszelkie " usprawnienia " są pisane przez programistów dla programistów a nie dla sprzedających czy kupujących którzy tylko przeszkadzają w normalnym działaniu platformy. Mam podobne odczucia i podobny staż na Allegro jak Ty i również widzę że to zmierza w kierunku przepaści. Sama również wcześniej dość dużo tutaj kupowałam, ale te czasy już minęły. Znalezienie czegokolwiek graniczy z cudem. To co kiedyś trwało sekundy, obecnie trwa po kilka a nawet kilkanaście minut. Jedno co mnie tu jeszcze trzyma to grawitacja i darmowa tablica ogłoszeń. Nie ma drugiej takiej za tak małe pieniądze i tak dużym zasięgu.