Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
sprzedałam 16.12.2020 przedmiot. kupujący wpłacił 22.12.2020. Ponieważ o to mnie poprosił wysłałam towar dopiero 28.12.2020. allegro oczywiście uwaliło mi statystyki odnośnie czasu wysyłki i "monitorowania przesyłki". Czy można to jakoś odkręcić? Opóźnienie w wysyłce było na prośbę kupującego.
@gemma22 Mało prawdopodobne, aby Ci to odkręcili, ale pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a0f7ce34-c6f6-43e6-af7d-ad39bacce619
@xyz96 bazując na tym przykładzie....czy warto iść na rękę kupujacemu 🤔?
@pinsplash Zawsze warto. Zapamiętaj - klient nasz pan 🙂 Chyba tylko tu czasem jeszcze klient jest traktowany jak wróg. Idź do normalnego sklepu - ukłonią Ci się, z uśmiechem zaprezentują towar, zapłacisz i tam wrócisz.
@xyz96 To dlaczego Allegro każe za to Sprzedającego?🤔
@pinsplash Bo Allegro nie ogarnia wszystkiego, ma wiele błędów.
@gemma22 Było zgłaszane. Możesz poprzeć ten wątek. Allegro wie o tym ale nic z tym nie zrobi. Podobno tacy jak ja czy ty to margines.... Jak sprzedajesz na Allegro musisz się przyzwyczaić że nie będziesz sprawiedliwie traktowany.... https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/wyd%C5%82u%C5%BCenie-czasu-w...
Tak bywa jak chcesz komuś pójść na rękę regulamin ci rujnuje statystyki ,możesz podesłać korespondencję z tym klientem do allegro i spróbować coś ugrać ale szanse słabe lecz próbować trzeba.
dziękuję za rady. Już napisałam na pomoc allegro. Zobaczę czy i co odpiszą a jak nie to co kilka dni będę się przypominać :).
Walcz ,powodzenia jak odrzucą pisz ponownie podobno czasem to działa.
@gemma22 Następnym razem w takiej sytuacji umawiaj się na wpłatę wtedy, kiedy faktycznie ma nastąpić wysyłka.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Generalnie stanęło na tym co przewidywałam niestety. W allegro trzeba być mądrym przed szkodą. Tabelki i statystyki błędów nie wybaczają.
Odpowiedź z allegro była szybko, że należało wygenerować etykietę "w czasie" a paczkę nadać później no i oczywiście złota rada, że dzięki zwiększeniu sprzedaży poprawię statystyki i że statystyki liczą się z 30 dni więc za 30 dni będzie miód malina. Generalnie to w butach mam ich statystyki ale szkoda mi smarta, że mi zabrali z ofert 😞 A sprzedaży szalonej mieć nie będę bo sprzedaję prywatnie a do allegro lokalnie jakoś nie mogę się przekonać.