Dlaczego moje oferty ciągle pokazują dostawę "pojutrze", gdy wyłączyłam dostawy szybsze niż deklarowane i przestawiłam czas wysyłki na 2 dni? Dostawę "pojutrze" pokazywało przed zmianą ustawień, gdy miałam włączone szybsze niż deklarowane i wysyłkę 1 dzień i nic się nie zmieniło. Co mam zrobić, by system zaczął ogarniać zmiany ustawień?
Drugie pytanie. Czy zmiana ustawień dosłownie na jeden dzień sprawi, że po powrocie do poprzednich deklaracji system stwierdzi, że jednak ten jeden dzień późniejszych wysyłek rzutuje na całokształt?
To, co widzisz ("dostawa pojutrze”), nie wynika wprost z Twoich aktualnych ustawień, tylko z przewidywanego czasu dostawy, który liczymy automatycznie.
System bierze pod uwagę m.in.:
Dlatego sama zmiana z 1 na 2 dni nie działa od razu. Jeśli wcześniej wysyłałaś szybciej, algorytm nadal zakłada, że przesyłka dotrze "pojutrze".
Przez jakiś czas wysyłaj zgodnie z deklaracją (2 dni), bez przyspieszania. Po kilku-kilkunastu dniach czas w ofercie się dostosuję.
Odpowiadając na drugie pytanie - jednodniowa zmiana ustawień nie ma trwałego wpływu. System analizuje dane w okresie, a nie pojedynczy dzień. Spójność w czasie jest kluczowa.
Problem w tym, że mi zależy na tym, by dosłownie jeden dzień nie musieć czekać na kurierów, bo muszę być w pogotowiu w prywatnej sprawie i muszę mieć możliwość wyjechać w każdej chwili z miejsca pracy. Sprzedawcy powinni mieć możliwość manualnego ustawienia czasu wysyłki w takich przypadkach, jesteśmy ludźmi, mamy ludzkie sprawy, rodzinę, która czasem potrzebuje pomocy, organizm, który czasem nie domaga, zwierzęta, które czasem chorują znienacka. Nie każdy z nas ma miliard pracowników, którzy spakują i wydadzą paczki kurierom, niektórzy są małymi przedsiębiorcami, którzy dopiero zaczynają i są po prostu sami. Naprawdę nie da się tego ogarnąć tak, by nie tylko wieloryby czuły się tu komfortowo?
Zanim ktoś napisze, że jest coś takiego jak przerwa w sprzedaży od razu powiem, to nie rozwiązuje problemu. Przerwa w sprzedaży wyłącza oferty, a więc zamiast powiadomić kupującego, że przesyłkę dostanie później i pozwolić kupującemu na decyzję, czy chce poczekać, czy kupić u kogoś innego, to nie kupi u nas wcale, bo ofert nie będzie.
actp-sklep Po przeczytaniu Twojego komentarza sprawdziłam, i faktycznie pokazuje teraz prawidłowo. Dzięki za informację.