Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam
program szybkie dostawy czy paczkomaty allegro inpost nadanie w paczkomacie kwalifikują się do programu szybkie dostawy? Wiadomo że trwa to około 2 dni, więc nie wiem???
Przesyłka musi być dostarczona następnego dnia , 2 dni to za długo i się nie załapiesz
To jest sprzeczność w regulaminie. No bo z jakiej paki sprzedający ma bulić za to że inpost dostarczy za 2 dni, a nie następnego. To sprawa dla UOKIKu i tego bezczelnego wyłudzania im już nie darujmy
AdrianXQ zabulić musimy wszyscy tylko opust dostaniesz tylko wówczas jak paczka będzie w paczkomacie odbiorcy w następnym dniu po zamówieniu .
Czyli nawet jak ustawie graniczną godzine wysyłki tego samego dnia na jakąś 9 rano, ktoś kupi o 10 to i tak musi mieć dostawę następnego dnia żeby odzyskać to co pobrali?
@AdrianXQ jeżeli godzinę graniczną masz np. o 9:00, to jak ktoś kupi o 9:01 i dostanie przesyłkę następnego dnia to ty i tak dasz Allegro bonus na smarta 😁 i zapłacisz. Ty opust dostajesz tylko za przesyłki do 9:00. 😏
A co z sytuacją jak przecież większość kupuje wieczorami, a wysyłke mamy ustaloną na choćby 15:00? A my wyślemy nawet rano, to wtedy też nie zwrócą tych 0,99/1,99?
@AdrianXQ nie zwrócą. Jeszcze zapomniałam dodać, że jeżeli chodzi o dostawę do paczkomatu, żeby dostać opust, Allegro bierze pod uwagę dni kalendarzowe. Czyli zamówienia weekendowe i świąteczne nie mają szans na opust, ale my płacimy za te przesyłki „bonus” dla Allegro. 😁
Co za bezczelne mendy wyłudzalnicze, przecież to jest niewykonalne w większości przypadków, wystarczy że inpost dostarczy za 2 dni i wszystkie nasze starania żeby szybko nadać przed 15:00 psu w doope. Najlepiej jakby wszyscy kupowali tuż po północy, tak do rana
@AdrianXQ ten program nie powstał po to żeby sprzedawcy zaoszczędzili, tylko po to żeby Allegro zarobiło. 😏
AdrianXQ Jesteśmy na ich podwórku , musisz ująć ten koszt w marży . Ostatecznie za wszystko placi klient .
Tylko że to my szukamy grosza, a oni miliona, a nie zrobią wzamian nic
@konto zamknięte To jak to macie w umowach zawarte z tymi dniami wolnymi? Ja ostatnio zamówiłem coś w piątek i w sobotę wieczorem miałem już w paczkomacie a zamawiam niemal zawsze popołudniowymi porami. Pytam, bo jeśli jest jakaś zawarta umowa z dostawcą i ustalone terminy z które wskazuje, to można zawsze reklamować niewywiązanie się z umowy i zwrot kosztów poniesionych z tego tytułu, czyli tych wymaganych terminem Allegro.
Faktem jest, ze najlepszym wyjściem jest nadanie paczek tego samego dnia jak najpóźniej przed ich odbiorem z paczkomatu, to powinno gwarantować dostawę następnego dnia.
@ZibiK30 zakładam, że mieszkasz w „wielkim mieście”, gdzie kurierzy Inpostu dostarczają przesyłki do paczkomatów w soboty a czasem nawet w niedziele 🙂 Musisz trafiać na dużych sprzedawców, od których przewoźnicy zabierają przesyłki oddzielnym transportem, najczęściej późnym popołudniem albo wieczorem. Dostawy następnego dnia nic nie gwarantuje, nawet przewoźnicy.
Przydałoby się zastosować apel do wszystkich kupujących żeby nie kupowali w godzinach dajmy na to 14-24
@konto zamknięte Fakt, nie pomyślałem że jest jeszcze odbiór towaru też tych do paczkomatu. Miasto nie duże, ale fakt, mam w około 5 paczkomatów do których mam niecałe 10 min spacerkiem 🙂 Ja miałem ostatnią umowę z dpd i odbierali, ale też poza świętami na drugi dzień paczki były dostarczone w 99%