anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłaty za transport

wilk007
#7 Wielbiciel

Cześć dlaczego allegro dolicza mi po za prowizją 11% jeszcze 5 do 20zł za transport mimo ze jestem smart spełniam wszystkie warunki. Tak sie dzieje w 70% sprzedanych przedmiotów a w 30 jest ok. Ta sama cena i kategoria !?. 

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007  bo smart jest darmowy dla kupujących, a dla sprzedających jest płatny, wiec musisz się dokładać do wysyłki, a opłata jest uzależniona od ceny 

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Ja rozumiem ale 20zł ? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@wilk007 informacje o dokładnych kosztach przesyłek znajdziesz w tym artykule w sekcji 
Jak rozliczysz przesyłki Allegro Smart!

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Jakaś sugestia ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007 

KOGIEL_T_0-1760469504978.png

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

W obu przypadkach wartość sprzedaży 250zł w obu 1szt. Sprzedana. W 1 przypadku minikurier inpost pobranie doliczone do prowizji 0zł. 2 przypadek paczkomat inpost wpłata doliczone prawie 20zł proszę  o wskazówki 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007  musisz to dokładnie prześledzić, bo opłaty przychodzą z opóźnieniem

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Wiem

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Mogę podesłać print screen 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007  ale przecież to Ty jesteś businessmanem, to Ty masz sklep, to Ty masz status Super sprzedawcy, jeśli nie potrafisz rozkminić tak prostych rzeczy, to chyba czas abyś zatrudnił księgową 😔

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Płacę wam 15 koła co miesiąc a wy odsyłacie mnie do regulaminu i księgowej. Oczekuje prostej i rzeczowej odpowiedzi 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007  ale po co te nerwy🤔, przecież rozpoczynając sprzedaż na Allegro zaznaczyłeś, że zapoznałeś się z regulaminem, a teraz chcesz nam powiedzieć, że zgodziłeś się na takie warunki nie czytając regulaminu?

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Pisałem już  o odsyłaniu do regulaminu? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007  czyli chcesz mi powiedzieć Łukaszu, że działalność gospodarczą również rozpocząłeś nie wiedząc jakie podatki będziesz płacił🤔 i teraz w urzędzie skarbowym nakazujesz panią przy okienku, aby wskazały za co dokładnie jest naliczana opłata, a może w ZUSie również prosisz o szczegółowy wykaz na co poszły Twoje pieniądze?

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Jak nie możesz mi pomóc to daj znać 

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Poszukam innej mądrali 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007 życzę powodzenia😁

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wilk007  Bardziej już Ci nie pomogę😉

oznacz moderatorów

wilk007
#7 Wielbiciel

Dlaczego do prowizji 11 procent jest doliczane mi również 20zł za transport do klienta inpostem do paczkomatu mimo smartu ? 

oznacz moderatorów