Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak to w końcu jest z udostępnianiem konta Allegro innej osobie? Już po raz kolejny mam sytuacje, ze kupuje ktoś z konta zarejestrowanego na mężczyznę, w korespondencji jest kobieta (kupiłam, znałam itp). Niestety znowu zarobiłam negatywa, znowu zupełnie bezpodstawnego i znowu muszę to przerabiać z prawnikiem tylko komu mam wysłać wezwanie przedsadowe? Mężczyźnie, z którego konta korzysta ta kobieta? Nie wiem czy to jego żona, matka, kochanka, siostra czy jakaś przypadkowa osoba. Podany w Allegro telefon nie odpowiada.
@Health___Beauty Odpowiedzialnym za działania na koncie - zgodnie z regulaminem - jest jego właściciel.
Ok. Pytanie jak to się ma do regulaminu wg którego udostępnianie konta innym osobom teoretycznie jest niedozwolone? Mam mnóstwo takich sytuacji ze osoba, która pisze jest innej płci niż właściciel konta. Skoro to tak powszechne to po co ten zapis w regulaminie?
@Health___Beauty To częsta praktyka, np. Klientka podmienia produkt i odsyła jako zwrot, w korespondencji na czacie albo udaje, albo wybiera taką linię obrony, odpowiada że nie ma wiedzy ma ten temat, a z konta korzysta ktoś inny
W tej sytuacji robię zrzuty ekranu korespondencji i wraz z podstawą prawną regulaminu zgłaszam do Allegro, wówczas zawieszają konta takim kupującym aż do przesłania wyjaśnień.
Nie twierdzę, że każdy przypadek korzystania z konta kogoś innego to cwaniactwo i kombinowanie, ale spora grupa osób za różne przewinienia ma zablokowany dostęp do Allegro i korzystają z kont rodziny, psiapsiułek itp.
Napewno zwiększyła się ilość użytkowników jedynego konta po likwidacji Smart famili
@Halfrunt Ilosc patologii występującej na tym portalu zaczyna mnie przerażać
zgłosiłam to do Allegro, zobaczymy czy zareagują
Niby można wszystko wliczyć w cenę, ale to droga do nikąd, gdyż powoduję tylko drożyznę, a ceny produktów na Allegro moim zadaniem osiągają rekordy maksimów. Należało by przeciwstawić się kategorycznie takim praktykom, ale po co jeśli w nagrodę tacy klienci dostaną 20 monet na pocieszenie.
Żeby nie było, to na innych portalach jest podobnie, kiedyś na shopp.... którego już nie mam, klienta próbowała podmienić wykonując zakup i niby zwrot biżuterię sztuczną za 7 zł. I to 3 razy, a wszystkio z darmową dostawą i darmowym zwrotem.
Boże drogi, dokąd ten Kraj zmierza!
A propos nagradzania klientów - miałam sytuacje, ze kupująca odesłała suplement diety (w szkle) owijając go 2 razy folia spożywcza. Słoiczek się oczywiście potłukl - kupująca twierdziła, ze mam reklamować u firmy kurierskiej. Napisałam, ze nie będę się ośmieszać, bo firma mi napisze, ze produkt był nieodpowiednio zabezpieczony i tyle. Co zrobiło Allegro? Zamiast przypomnieć kupującej ze jej obowiązkiem jest odpowiednie zapakowanie i zabezpieczenie zwrotu to oddało jej te pieniądze z protect. Jak tu ma być normalnie?
@Health___Beauty te patologie wprowadziły hipermarkety. To co przyjmuje się w reklamacjach, ile wypłaca się różnego rodzaju odszkodowań... i wyhodowali sobie pokolenie cwaniaków. To co kiedyś było sporadyczne zamieniło się w standard. Tak samo jak podejście Klient-Sprzedawca, gdzie coraz więcej Klientów wchodzi do sklepu zostawiając kulturę za drzwiami (zarówno stacjonarnie jak i online).
Ludzie naprawdę są dziwni. Mój dzisiejszy negatyw to tez jakiś wyższy poziom absurdu - oczywiście negatyw wystawiony bez żadnej wiadomości, kontaktu, reklamacji nic. Pisze, pytam co sie stało - pani zakochała sie w truskawkowym zapachu tego kremu a on nie pachnie truskawkami. Sprawdzam, szukam, przeczesuje cały internet, otwieram pozostałe kremy, które mam - wszędzie cytryna. Pojechałam do perfumerii - pytam konsultantkę. Ten krem zawsze pachniał cytrynowo, wszystkie kremy tego producenta pachną cytrynowo. Pisze to wszystko kupującej, załączam screeny jakichś 20 opinii z internetu gdzie ludzie piszą o cytrynowym zapachu kremu - ona czuła truskawkę, to nie jest truskawka. Koniec.
@Health___Beauty dam sobie uciąć głowę że w podobnym opakowaniu będzie krem o zapachu truskawkowym, pewnie nawet inna marka. Ale pudełko podobne.
Przypomina mi się sytuacja z jednego ze sklepów ze sprzętem AGD. Klient krzątał się przy workach do odkurzaczy, podchodzi Sprzedawca i pyta się, czy w czymś pomóc? Tak, szukam worków do odkurzacza. A jaki model? Niebieski 🙂
No tylko szkoda, ze ja za to zarabiam negatywa który przekłada się na spadek jakości sprzedaży o 60 punktów 😕
Spora grupa osób po covidzie ma upośledzony zmysł powonienia. Ba, system komentarzy jest tak skonstruowany że klient wystawiając negatywna ot co polecam lub niepolecane nie zdaje sobie sprawę z konsekwencji jakie niosą dla sprzedających.
Jeszcze może być frustracja z nieudanego zakupu, na własne życzenie wg. Swojego wyboru, na zasadzie a masz ty...... skoro ja jestem nie dopieszczona to też masz nega.
Z dobrych wiadomości - Allegro właśnie mnie poinformowało, ze konto kupującego/kupującej zostało zablokowane. Chociaż tyle.