Witam , czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego mam odjęte 100 punktów za brak wiadomości przez 30 dni jak 5 dni temu ( 6 kwietnia ) pisałem z klientem ?
@Goluka Do jakości sprzedaży brane pod uwage są "pytania o ofertę", natomiast "pytania o zakup" nie są wliczane. Stąd spadek punktów w jakości sprzedaży.
Oczywiście - możesz we wszelkich dyskusjach i zapytaniach odpowiadać w terminach jakich chcesz - tego nikt Ci nie zabroni.
I dlatego sprzedawcy na Allegro płacą kasę za "automatyczne" respondery w dyskusjach i odpowiedziach - żeby zaspokoić wymagania Allegro (a potem konkretnie odpowiadają), żeby Allegro nie obniżało mu tych punktów.
Więc jak sprzedajesz - to dodatkowo płać, lub codziennie loguj się i sprawdzaj wiadomości - dodatkowo tak masz sprawdzać wszelkie wiadomości przez 2 lata po sprzedaży.,
Znowu spadek 100 punków za czas odpowiedzi 🫤 , już nie wiem czy to z braku zapytań czy to moje niedopatrzenie bo było pytanie odpowiedziałem lecz teraz wchodzę w wiadomości i widzę że chyba moja wiadomość nie była wysłana bo bot coś dodał po zamknięciu wiadomości i tego nie widziałem 🫤 .
@Goluka Z tego, co rozumiem po zrzucie ekranu, wiadomośc kupującego była do zakupu, a nie do oferty?