anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzenie przesylki Przez dhl

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

Po zakupie zderzaka okazało sie ze produkt nie pasuje do auta zamiennik.Po wyslaniu zwrotnym do sprzedajacego paczka ulegla uszkodzeniu w czasie transportu.Po kilkakrotnych probach kontaktu ze sprzedajacym dopiero po dodaniu komentarza na profilu o braku kontaktu z kupujacym sprzedajaca sie do mnie odezwałSprzedawca zwrotu nie przyjal.Zrobil protokól szkody.Dhl wyplacil mi smieszne pieniadze w postaci 10% wartosci.Sprzedawca zada ode mnie 150 zl za wysylke towaru albo 25 zl za kazdy dzien magazynowania.Po próbach z mojej strony w dyskusji na allegro dogadania sie ze sprzedajacym badz wyslaniu kosztorysu naprawy sprzedajacy w pewnym momecie oskarzyl mnie o nekanie i zagroził sadem.Ja zadnych obrazliwych tekstów nie piasałem.Prubowałem sie dogadac bez zadnych wulgaryzmów.Dhl dopiero rozpatrzy odwolanie po kosztorysie uszkodzenie zderzaka który jest u sprzedajacego.Jednym slowem w czasie dyskusji mimo ze zglosilem się o pomoc allegro takiej pomocy nie otrzymałem.Nauczką na przyszlosc jest kupno czesci orginalnych nie zamienników i odbiór osobisty

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@cudnycudak1 widzę, że zakończyłeś dyskusję po poproszeniu nas o pomoc, gdzie nie zdążyliśmy odpowiedzieć. Czy mamy ponownie otworzyć dla Ciebie dyskusję ze sprzedawcą? 

oznacz moderatorów

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

Dyskusja ze sprzedawca nie ma sensu.Z tym sprzedawca nie mozna się dogadac.Co chwile straszy mnie sadem i ze go nekam wiadomosciami z allegro  i prubuje wyludzenia i oszustwa.Kaze mi rownierz zmienic ocene produktu który nie pasuje.

oznacz moderatorów

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

Zadnych wulgarnych wiadomosci do sprzedawcy nie wysylalem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale jak chcesz pomocy to nie zamykaj dyskusji, straszenie sądem to u nich częsta sprawa, niech straszą a Ty prowadź dyskusję, masz pomoc Allegro. Po 14 Ty oznacz dyskusję jako nierozwiązaną, a ten zwrot to we własnym zakresie!

oznacz moderatorów

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

Tak zwrot we wlasnym zakresie 150 zl mam zaplacic za przesylke.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@cudnycudak1 rozumiem, że dyskusja ze sprzedawcą nie potoczyła się po Twojej myśli i przykro mi, że nie udało wam się dojść do porozumienia. Nie mam możliwości ingerowania w przebieg dyskusji, to co mogę zaproponować to jej wznowienie i poprosić o wypowiedź zespół zajmujący się sporami. 

oznacz moderatorów

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

Poprosze o wypowiedz zespol zajmujacymi sie sporami.

oznacz moderatorów

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

Czy moze sprzedajacy obciazyc mnie kosztami przechowania uszkodzonego produktu.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@cudnycudak1 ale to w tamtej dyskusji poproś o pomoc, a nie tutaj

oznacz moderatorów

cudnycudak1
#7 Wielbiciel#

W tamtej dyskusji prosilem o pomoc 2 razy.Raz ja otrzymalem a raz nie.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@cudnycudak1 zgłosiłam Twój przypadek do działu zajmującego się sporami, aby wznowili dyskusję i się w niej wypowiedzieli. Poproszę Cię o cierpliwość i obserwowanie dyskusji. 

oznacz moderatorów

Hadzin91
#8 Zapaleniec#

Jeżeli natrafisz na tego typu sprzedawców i widzisz , że pisanie z taką osobą nie ma sensu, od razu proś o pomoc Allegro, zawsze rozwiążą problem, wiem coś o tym jako kupujący.

oznacz moderatorów