anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzony silnik podczas transportu

Client:47257869
#7 Wielbiciel#

Witam. Jakiś czas temu sprzedałam silnik N47. Kupujący stwierdził że go nie chce i zrobił zwrot. I tu się zaczyna. Silnik dotarł do mnie uszkodzony nie był prawidłowo zabezpieczony. Jest po prostu uszkodzony. Kupujący twierdzi, że wszystko było dobrze zabezpieczone ale tak nie bylo. Mogę go obciążyć za te uszkodzenia? Oczywiście jeszcze zgłosiłam na infolinię do odpowiedniego działu gdzie była wysyłana do mnie. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

#7 Wielbiciel#

IMG_20241106_130316.jpg

IMG_20241106_130244.jpg

IMG_20241106_130342.jpg

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jak przewoźnik odrzuci ci reklamację wskazując złe zabezpieczenie w transporcie. Sprzedany ten silnik przez firmę?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprzedałam dla zwykłego kupującego. A ja prowadzę firmę. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Czym to było odesłane, kiedy odebrane, czy kupujący miał darmowy zwrot w smarcie czy sam płacił?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Kupno przez Allegro, wysyłka poza allegro. Kupujący zwracał na własny koszt. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Protokół szkody robisz na str przewoźnika i wysyłasz kupującemu plus zdjęcia. Niech sobie reklamację u przewoźnika składa. Nast razem jak przyjdzie tak rozwalone to odmów przyjęcia że uszkodzone zrób zdjęcia. Masz 7 dni na zrobienie i wysłanie mu protokołu. Wyceń teraz silnik i zwróć mu tyle ile jest wart po szkodzie. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzięki za odpowiedź. Pomogłeś bardzo. Pierwszy raz mam taką sytuację. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Dopiero w dyskusji będzie przerąbane. On założy, ale wysyłka poza allegro więc zgodnie z prawem reklamacje do przewoźnika wnosi albo nadawca albo odbiorca a ponieważ nie masz takiego obowiązku plus po 7 dniach bez zrobienia protokołu reklamacje przewoźnik odrzuci i odebraleś bez zastrzeżeń bo zakladam ze paczka z silnikiem wyglądała od razu jakby ją słoń stratował to przewoźnik by ci to odrzucił i byłbyś stratny więc nie daj się wciągnąć w reklamowanje tylko zwróć kasę pomniejszoną o ubytek wartości. Zalecam serwis zewnętrzny na fakturę niech przywrocą silnik do pełnej funkcjonalności z taką fakturka za podkładkę ci allegro sie nawet nie zająknie o wycenę usługi. Nega oczywiście kupujący dowali bo mu wolno bo to allegro i może ci dosłownie na leb nas...ać a oni nawet nie upomną go za język. Zgodnie z ustawą konsumencką on odpowiada za ubytek wartości rzeczy art 34.4 i prawo przewozowe on odpowiada za spakowanie. Zakładam że mu przewoźnik odrzuci reklamację bo tam karton był bez wzmocnień / stelaża dodatkowego wypełnienia etc gość ładnie w tyłek dostaniena kasie

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wyglądała tak jak na foto. Mąż odbierał i łeb mu zabrało. Gdybym ja odbierała. To bym go nie odebrała w życiu.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

🤣 Mąż odbierał i łeb mu zabrało🤣

oznacz moderatorów

bosek_2804
#10 Popularyzator#

Biedny ten mąż teraz tak bez łba 😂

oznacz moderatorów