anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W aukcji na Polskę zalicytował i wygrał obcokrajowiec

totem.
#7 Wielbiciel#

chodzi o tę aukcję

https://allegro.pl/oferta/sonnet-tempo-trio-fwa-usb2-pata133-apple-mac-10864090394

tu nie ma że wysyłam za granicę a jednak allegrowicz z adresem wysyłki zagranicznym mógł zalicytować i wygrać

co teraz?

ktoś pomoże?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mwmonety
#21 Demiurg#

Poczekaj ,często po wpłacie klienci z zagranicy wybierają wysyłkę na adres w kraju ,może i ten tak zrobi a jak nie to możesz go poprosić o dopłatę do kosztów wysyłki.

oznacz moderatorów

totem.
#7 Wielbiciel#

Nie chcę dealów z zagranicą poza tym ja wysyłam tylko za pobraniem. Pisałem tej osobie że nie wysyłam na adres poza Polską i ona zaproponowała dopłatę do wysyłki, a adresu w PL nie.

Dla mnie kwestia jest taka czy ja mogę po prostu zignorować tę sprzedaż

... no i dlaczego allegro do tego dopuściło - czy ja coś zrobiłem źle, że allegrowicz z zagranicznym adresem dostawy w ogóle mógł wziąć udział w tej licytacji?

dzięki za reakcję 🙂

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

W zasadzie należy mu się towar, dlaczego mógł licytować, pytaj ALL, oczywiście jak nie wyślesz  to  może założyć spor i się domagać wysyłki towaru(czy założy jak jest z zagranicy?), w zasadzie udostępnianie pobrań to kłopoty.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@totem. W tej sytuacji doradzamy podjęcie próby dojścia do porozumienia z kupującym.

Nie ma możliwości ograniczenia klientom spoza Polski zakupów w Allegro. Jeśli jednak nie ustawiłeś cennika dostawy za granicę, powinien być to sygnał dla kupującego, że może nastąpić problem z realizacją zamówienia. Choć oczywiście nie musiało do tego dojść, bo zdarza się, że klienci dogadują się w tej sprawie ze sprzedającymi już po zakupie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów