anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób pobierane są opłaty za wysyłkę Inpost w Allegro lokalnie?

Client:139229556
#1 Nowicjusz

Kompletnie pogubiłam się w sposobie przekazywania opłat za wysyłkę do klientów paczek za pośrednictwem paczkomatów Inpost. Pierwszy raz sprzedaję coś za pośrednictwem Allegro lokalnie, wcześniej sprzedawałam za pomocą klasycznego Allegro, gdzie paczki były obsługiwane przez konto Inpostu. Pierwsze zamówienie, wysyłka Inpost, koszt opłacony przez kupującego: etykieta wygenerowana w Allegro, paczka wysłana za pomocą paczkomatu, ruszyła w podróż. W rozliczeniach Allegro widzę po stronie "zysków" pełen koszt opłacony przez klienta (z kosztem dostawy), po stronie "kosztów" jedynie koszt prowizji od zakupów, brak potrącenia za  dostawę, przy nadaniu też nie miałam opcji opłacenia paczki, nie widzę żadnego miejsca w moim koncie gdzie sumowałyby się koszty dostaw. Co więcej, ja te paczkę widzę w nadanych w aplikacji Inpost na telefonie, nie widzę jej po zalogowaniu na konto Managera paczek Inpostu na komputerze (dane w obu kontach są te same).

Można prosić kogoś o rozjaśnienie?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:139229556 Widzę, że zamówienie zostało złożone z metodą Allegro Paczkomaty InPost - w przypdku Allegro Lokalnie oznacza to, że zarówno płatność, jak i nadanie zachodzi w pełni przez Allegro. Otrzymałaś pełną kwotę od klienta, a my doliczymy Ci do rachunku koszty przesyłki - wyjdziesz na 0. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:139229556
#1 Nowicjusz

Dziękuję, obawiałam się, że gdzieś skumulują się opłaty za dostawy i uzbiera mi się jakiś dług 🙂

oznacz moderatorów