Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj na poczcie Glównej w Kielcach ok. godz. 12.00 nadaliśmy 5 przesyłek dla kupującego, od wczoraj próbuje je śledzić, ale ma śladu na Allegro po nadaniu. Czy można to sprawdzić?
Zamówienie nr : 7a4974f1-ae94-11ec-a48f-4dfdba171c61
Czy moderator mógłby sprawdzić dlaczego na Allegro status tych przesyłek nie zmienia się?
Nawet linki wysyłkowe się nie wygenerowały, nie można śledzić.
Wczoraj wieczorem poszłam na pocztę i zapytałam, to odpowiedzieli, żeby czekać, bo na pewno wszystko z czasem się pojawi, a dzisiaj patrzę i to samo co wczoraj...
@CHECINIAKI Nie widzę danych dotyczących przesyłek, o których piszesz. Czy jesteś pewna, że podczas tworzenia przesyłki poprawnie przekazałaś adres mailowy do Poczty Polskiej? Szczegóły tutaj.
Wszystko poszło automatycznie, jak zawsze.
Nigdy maila ręcznie nie wprowadzaliśmy.
Skąd mam wiedzieć, czy mail został prawidłowo podany, jeżeli było wszystko wysyłane z Allegro?
Mogłaby pani sprawdzić tego maila?
Napisałam SMS do kupującego z pytaniem, czy dostał 5 kodów do przesyłek. Odpisał, że dostał.
Czy chodzi o to, że kupujący podał błędnego maila?
Tak wygląda mail kupującego po skopiowaniu, co z nim jest nie tak:
[edycja]
Zapytałam kupującego, jakiego maila ma podanego na Allegro, odpisał że:
[edycja]
Otrzymał też - na tego maila - 5 wiadomości o nadaniu i pięć SmS-ów na telefon.
Co jest nie tak z tą wysyłką?
@CHECINIAKI Napisz proszę w jaki sposób nadałaś te przesyłki. Czy wygenerowałaś etykiety w narzędziu Wysyłam z Allegro i następnie udałaś się na pocztę?
Zawsze robię tak samo, nadaję z Wysyłam z Allegro a potem idę na pocztę.
Czasami nadaję wysyłkę dzień wcześniej niż idę na pocztę.
W tym przypadku tak było. Jednego dnia była nadana przez Wysyłam z Allegro, a wysłana na poczcie następnego dnia.
Teraz jestem w samochodzie, za poł godziny będę tu na gadane spowrotem.
@CHECINIAKI W porządku. Kiedy będziesz miała taką możliwość, proszę Cię jeszcze o przesłanie numerów nadanych wczoraj przesyłek.
Proszę:
00159007738011272380
00159007738011272427
00159007738011272472
00159007738011272502
00159007738011272526
Wszystkie przesyłki były nadane 28.03.2022 o godzinach: 19.11 i 19.12.
Korzystano z opcji: "Dodaj kolejną przesyłkę w tym zamówieniu", wydrukowały się etykiety.
Przesyłki zostały wysłane następnego dnia , czyli 29.03.2022 około godziny 12.00 (wczoraj)
@CHECINIAKI Przekazałam tę sprawę do weryfikacji.
Dziękuję, będę zaglądać co dalej.
Weszłam na śledzenie przesyłki Pocztex i tam sprawdziłam jedną z przesyłek nr : 00159007738011272526 i wyskoczyła mi cena 11,50. czy to oznacza, że nie rozliczam sie z Allegro, tylko z Pocztą??
Co tu się zadziało złego z tą wysyłką?
@CHECINIAKI W którym miejscu widzisz tą cenę? Wskazane przesyłki zostały nadane przez Wysyłam z Allegro, na umowie Allegro, więc rozliczenie będzie z nami.
Teraz tej ceny nie widzę, ale za pierwszym razem była.
TO dobrze, że już jej nie ma.
Czy już coś wiadomo na temat tego zamówienia, dlaczego na Allegro ciągle widnieje jako niewysłane? Czy nie będzie z tego powodu problemów z rozliczeniem:
7a4974f1-ae94-11ec-a48f-4dfdba171c61
@CHECINIAKI Ponieważ dotąd problem nie został rozwiązany, dopisz ręcznie numery śledzenia tych przesyłek. Rozwiąze to problem na tym etapie, a jeśli przy kolejnych zamówieniach się powtórzy, daj nam znać.