Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tak więc weryfikacje Allegro finanse robiłem w niedzielę i wpłaciłem im pieniądze przez PayU. Weryfikacje robiłem żeby wypłacić kasę z konta bo sprzedałem coś na Allegro Lokalnie. Nie rozumiem dlaczego nadal jest w trakcie weryfikowania wszystko skoro patrzyłem że w moim banku wpłata przeszła.
Tu masz informacje; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
Przekazem nie wypłacisz kwoty powyżej 800 zł.
Niestety mam powyżej 800 zł , więc teraz pytanie czy jest możliwość aby właściciel konta allegro napisał upoważnienie aby pieniążki zostały wypłacone na inny rachunek ? Czy jak mam teraz wypłacić zgromadzone pieniądze ?? Albo np aby właściciel konta przepisał konto na właściciela rachunku bankowego z jakim jest połączone konto , mam tutaj zgromadzone 1060 zł i chcę w jakiś sposób wypłacić je ...
@twoje3m Oczywiście istnieje możliwość wypłaty przekazem kwoty powyżej 800 zł, ale Allegro nie ujawnia tego w dostępnych na stronie materiałach informacyjnych.
Nie może być inaczej, ponieważ Allegro nie może sobie przywłaszczyć cudzych pieniędzy, niezależnie od kwoty. Niech właściciel konta Allegro zapyta Allegro, jak wypłacić powyżej 800 zł przekazem; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=4b9531bc-1c7f-488f-9b10-4a7888ea5bdf
@_HolaOla_ a jest możliwość sprawdzenia przez Ciebie statusu weryfikacji konta? na jakim to jest etapie żebym mogła się nastawić i poinformować przyszłego kupującego z jakim czasem oczekiwania możemy się liczyc ?
@Domi111121 Bardzo bym chciała Ci pomóc, ale nie mam dostępu do takich informacji. Weryfikacje są wykonywane przez operatorów płatności, a ja nie mam wglądu w ich systemy. W przypadku Twojego konta standardowy czas oczekiwania jeszcze nie minął, dlatego proszę jeszcze o cierpliwość.
@_HolaOla_ a orientujesz się jeszcze może w zakresie aktywacji ? miałem 3 sposoby aktywowania konta, Przelew na tą kwotę 1.01zł zrobiony, ale czytałem że wystarczy jeszcze coś kupić aby odblokować dostęp do wystawiania przedmiotów .. Także zakupiłem przedmiot , zapłaciłem poprzez PayU i też nie odblokowali mi dostępu do wystawiania przedmiotów ;/
@Domi111121 Nigdy nie widziałam informacji o których piszesz na temat jakiejkolwiek konieczności dokonywania zakupów. Wszystkie wiadomości dotyczące aktywacji usługi PayU w Allegro Finanse znajdziesz tutaj.
@_HolaOla_ Nie chodzi o aktywację rachunku do wypłat, tylko o pełną aktywację konta Allegro. Informacje na ten temat dostępne są tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/rejestracja-i-aktywacja/czym-jest-pelna-aktywacja-konta-i...
@xyz96 Tak, w kontekście ogólnej aktywacji konta na Allegro, masz w zupełności rację.
@Domi111121 Aby aktywować konto (ale nie możliwość wypłat) poprzez zapłatę za przedmiot należy zróbić zakupy na Allegro i zapłać za nie szybkim przelewem przez Allegro Finanse, Ty natomiast dokonałeś płatności Blikiem.
@_HolaOla_ A Blik to jest "wolny przelew"? 🙂
@twoje3m Nie będzie, dopiero tutaj @_HolaOla_ informuje Cię, że dane kont muszą się zgadzać i że możesz ewentualnie zmienić wypłaty na adres właściciela konta Allegro przekazem pocztowym, a to trwa. Po negatywnej weryfikacji powinieneś otrzymać stosowny komunikat, ale Allegro lubi przetrzymywać cudze pieniądze, dlatego nie otrzymałeś.
Mogłaby pani sprawdzic moja weryfikacje?
@Client:87924701 Do jutra Twoje konto do wypłat powinno zostać aktywowane.
Czy dostane jakiegos maila?bo zwrot juz wczoraj dostalam tej zlotowki
@Client:87924701 Tak, otrzymasz mejla dotyczącego aktywacji.
Ostatnie pytanie czyli zwrot na konto.tej.złotówki nie.jest jednozanczne z odrzuceniem weryfikacji
@Client:87924701 Nie 🙂 Kwota przelewu weryfikacyjnego (1,01 zł) zawsze jest zwracana.
dobrze ze napisalam jednak gdzie indziej przelew zostal juz wykonany