anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja i dane podatkowe

Client:144834226
#7 Wielbiciel

Od kliku dni trwa weryfikacja mojego konta. Nie mogę nadać paczek bo NIE mogę wypłacić i NIE MAM fizycznie środków ze sprzedaży na swoim koncie bankowym więc nie mam środków aby zapłacić za wysyłkę. 

dzisiaj po kilku dniach postałam maila, żeby uzupełnić dane podatkowe. Zrobiłam to. Nadal nie ma informacji o przejściu weryfikacji. Pani Milena z działu obsługi, napisała, że jeśli dzisiaj nie dokończy się weryfikacja mam ją poinformować i ona proces przyspieszy. Natomiast teraz nie mogę do niej wrócić poprzez formularz, a inni pracownicy, nic innego nie mówią, tylko, żeby czekać. 

czy ten proces naprawdę musi tak długo trwać?? Czekam na wypłatę od tygodnia!

proszę bardzo o czyjąkolwiek pomoc!

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144834226 jakiego konta to dotyczy? Na koncie, z którego piszesz nie ma żadnej sprzedaży, próby aktywacji konta ani kontaktu z obsługą klienta. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Mojagarderoba888
#7 Wielbiciel

Dzien dobry, ja równiez bardzo długo czekam na weryfikację, jest to już drugi tydzień. Dzisiaj podobno miałam już mieć zweryfikowane konto i móc wypłacić środki, rano dostałam maila aby potwierdzić jakieś dane VAT UE. Już to zrobiłam. Nadal nie mam zweryfikowanego konta. Muszę nadać paczki a nie mam pieniędzy na koncie aby je wysłać. Bardzo proszę o pomoc. Tylko jedna konsultantka z formularza konto kontaktowego byłam bardzo życzliwa i chciała faktycznie udzielić mi pomocy. Powiedziała żebym dzisiaj - środa 29.04 się do niej odezwała jeśli konto nadal nie będzie zweryfikowane do dnia dzisiejszego. Natomiast nie mogę już do niej się dobić i odpisuja mi cały czas inne osoby jedynie tyle abym czekała. Natomiast tak jak mówię nie mam pieniędzy nie mogę zrealizować wysyłek i bardzo mnie to wszystko męczy i stresuje. Bardzo proszę o pomoc i udzielenie jakichś informacji. Czy jest to standardowe proces ze tyle to trwa? Tmta Pani  ilena powiedziala, ze jak do niej dzisiaj napisze to ona przyspieszy proces, natomiast tak jak wspomnialam, nie moge juz do niej odpisac, bo kontaktuje sie ze mna inny konsultant, ktory kolokwialnie mowiac olewa sprawe odpisujac regulki...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mojagarderoba888 przed chwilą wysłaliśmy wiadomość e-mail w sprawie nr 60878817, operator płatności przekazał, że konieczna jest edycja nazwy we wniosku, szczegóły podaliśmy w korespondnecji. Sprawdź to proszę. 

Monika
oznacz moderatorów

Mojagarderoba888
#7 Wielbiciel

Bardzo dziękuję dostałam maila i uzupełniłam dane. Przesłałam także złotówkę z konta aby potwierdzić dane. Czy to zajmie kolejne trzy dni aby zweryfikować konto czy może to przebiec szybciej nie wiem na co się nastawić, stresuje mnie ta cała sytuacja. Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mojagarderoba888 poprosiłam o kontakt z operatorem płatności, aby przyspieszyć weryfikację. Nie jestem niestety w stanie określić, ile potrwa, powinno pójść szybciej, skoro mają już poprawione dane. 
Rozumiem, że to stresujące, natomiast możesz śmiało nadawać przesyłki, ponieważ na pewno wypłacisz środki, gdy tylko konto do wypłat będzie już aktywne, a opóźnienie w wysyłce wpływa na jakość Twojej sprzedaży i może być niepokojące dla kupujących. 
Gdy tylko otrzymam odpowiedź w sprawie Twojej weryfikacji, dam znać. 

Monika
oznacz moderatorów

Mojagarderoba888
#7 Wielbiciel

Bardzo bardzo dziekuje!

oznacz moderatorów

Mojagarderoba888
#7 Wielbiciel

Dzień dobry pani Moniko, chciałabym się upewnić że tym razem już wszystko jest z danymi, bo wczoraj poprawiłam je wg wytycznych. Pani jako jedyna powiedziała że przyspieszy proces weryfikacji ponieważ czekam już na weryfikację ósmy dzień. Rozumiem że były błędy do poprawienia ale nikt mi o tym nie mówił, nie informował o pisałam do obsługi klienta przez kilka dni, I dopiero interwencja u pani spowodowała że dostałam maila z prośbą o poprawę danych. Wcześniej nikt mnie nie informował o potrzebie poprawy danych tylko cały czas weryfikacja było w toku co dwukrotnie wydłużyło proces oczekiwania na tą weryfikacja. Przechodząc do Sedna bardzo bym prosiła panią aby jeszcze raz pani sprawdziła czy tym razem jest wszystko ok i poprosiła o przyspieszenie weryfikacji ponieważ od ośmiu dni nie mam pieniędzy ze sprzedaży mam już na tyle trudną sytuację finansowo że nie mogę dłużej czekać kolejne trzy dni na rozpatrzenie wniosku weryfikacyjnego. Bardzo proszę panią o pomoc i aby zrobiła pani cokolwiek może aby przyśpieszyć ten proces i abym dzisiaj lub najpóźniej jutro mogła wypłacić środki jest to dla mnie bardzo ważne, jestem w trudnej sytuacji. Pozdrawiam ciepło

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mojagarderoba888 Mamy potwierdzenie, że zleciłaś przelew i czekamy obecnie na informację od operatora płatności. Jeśli poprawiłaś dane i postępowałaś według wytycznych, weryfikacja powinna mieć pozytywny finał. Nie jesteśmy jednak w stanie wpłynąć na operatora, by przeprowadził ją szybciej poza swoimi procedurami. Musimy Cię prosić o cierpliwość.

Natalia
oznacz moderatorów

Mojagarderoba888
#7 Wielbiciel

Dzień dobry znowu to samo info że dane na koncie i rachunku w nazwie są inne. wczoraj to wyjaśniałam na czacie, działalność mam zarejestrowana imię nazwisko plus nazwa natomiast konto bankowe to much rachunek bieżący i mam tam ten sam adres i imię i nazwisko. wczoraj mi powiedziano że to jest w porządku przy JDG . Więc już nie rozumiem. Czekam ósmy dzień na rozwiązanie tego…

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mojagarderoba888 Widzę, że sprawa jest ponownie konsultowana z operatorem i doradczyni poinformowała Cię w korespondencji nr 60878817, że wróci z informacją, gdy tylko otrzyma szczegóły.

Natalia
oznacz moderatorów

Mojagarderoba888
#7 Wielbiciel

Kto jest operatorem? Allegro Finanse czy PayU/ Przelewy24?

Skoro konto bankowe zostało rzekomo wczoraj potwierdzone a dane w cidg sa jak w rachunku bankowym to dlaczego nadal nie ma rozpatrzonego wniosku?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mojagarderoba888 Powinnaś już dostać ponowną decyzję po weryfikacji. Widzę też, że wypłata środków została zlecona na Twoim koncie. 

Natalia
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dziękuję serdecznie!

a dla osób które mają problem jak ja proponuję zwrócić się o pomoc tutaj oraz na czacie Allegro. To dopiero pomogło w mojej sprawie.

pozdrawiam ciepło 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Od kliku dni trwa weryfikacja mojego konta. Nie mogę nadać paczek bo NIE mogę wypłacić i NIE MAM fizycznie środków ze sprzedaży na swoim koncie bankowym więc nie mam środków aby zapłacić za wysyłkę. 

dzisiaj po kilku dniach postałam maila, żeby uzupełnić dane podatkowe. Zrobiłam to. Nadal nie ma informacji o przejściu weryfikacji. Pani Milena z działu obsługi, napisała, że jeśli dzisiaj nie dokończy się weryfikacja mam ją poinformować i ona proces przyspieszy. Natomiast teraz nie mogę do niej wrócić poprzez formularz, a inni pracownicy, nic innego nie mówią, tylko, żeby czekać. 

czy ten proces naprawdę musi tak długo trwać?? Czekam na wypłatę od tygodnia!

proszę bardzo o czyjąkolwiek pomoc!

oznacz moderatorów