anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja konta payU

suchardzik1999
#7 Wielbiciel#

Cześć, sprzedałem przedmiot na Allegro lokalnie - wysłałem weryfikację do PayU (przelew 1.01) oraz wysłałem 2 strony dowodu osobistego - ile trwa weryfikacja? Niby jest napisane 3 dni, ale czytam, że każdy miał zweryfikowane konto w innym czasie - nawet po 2 tygodniach. 

i kolejne pytanie- 7 dni mam na wysyłkę paczkę inpostem? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@suchardzik1999 weryfikacja trwa do kilku dni. Nie jesteśmy w stanie przybliżyć tego terminu, ponieważ zależy on od kilku czynników. W przypadku sprzedaży na Allegro lokalnie przesyłkę powinieneś nadać do 7 dni, w razie wydłużenia czasu nadania powinieneś ustalić go z kupującym. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

suchardzik1999
#7 Wielbiciel#

Przydałaby się natychmiastowa weryfikacja Haha bo duże pieniądze czekają na wypłatę. 
i jeżeli mam środki na koncie allegro to one już tam będą dopóki ich nie wypłacę? 
i jeżeli wyślę paczkę to jest jakaś szansa, że nie będę miał ani przesyłki, ani pieniędzy? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@suchardzik1999 tak, środki będą na koncie, dopóki ich nie wypłacisz/ustawisz automatycznej wypłaty. Wyjątkiem są sytuacje, w których doszło do naruszenia prawa lub regulaminu i środki są zwracane kupującemu. 
Pytasz o to, czy może zdarzyć się sytuacja, w której wyślesz kupującemu towar, który zakupił i nie będziesz mógł wypłacić środków - nie, nie ma możliwości, żebyś został bez towaru ani pieniędzy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

suchardzik1999
#7 Wielbiciel#

Ok, a jak zleciłem wczoraj o 18:30 wypłatę na rachunek bankowy to dziś będzie przelew? 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@suchardzik1999 widzę, że moja koleżanka @Syrena_zT precyzyjnie Tobie wszystko wyjaśniła. Jeśli konto zostało zweryfikowane i wypłaciłeś już pieniądze, to wypłaty księgują się do 3 dni roboczych. Proszę o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów