Biurokracja Level Hard
Ale mam pytanie jak rozwiązać problem z umową spółki cywilnej. Firma istnieje od 1994 r. i umowa jest od tego roku. z różnymi aneksami.
Allegro jej nie weryfikuje bo za stara a jaka ma być jak firma istnieje 31lat
Umowa spółki nadal jest aktualna i wszędzie akceptowania w Bankach Hurtowniach w Urzędach tylko na Allegro nie.
Co mam robić ???
Najpierw wmawiali mi że konto firmowe nie jest firmowe jakoś to przebrnąłem.
Cała ta cholerna rejestracja to jak bym starał się o klauzule tajne specjalnego znaczenia.
Powinna być informacja przy wpisach w CEIDG wspólników informacja o spółce cywilnej i jej NIP. Do tego w bazie REGON będzie wpis spółki.
ale wszystko jest jak chcą sprawdzić nie ma problemu kazali przesłać umowę spółki to przesłałam nic więcej nie mogę zrobić.
@pecela doskonale rozumiem stanowisko @PaletaOkazji_pl
przez 30lat umowa spółki mogła się wielokrotnie zmieniać, a allegro chce ją całą ze wszystkimi aneksami
i to po kilka razy - spółkę cywilną mi weryfikowali ostatnio 3 razy więc tyle razy dostali te same dokumenty
konto na allegro założyłem w roku 2000 bez żadnego pokazywania dokumentów , robienia przelewów za 1 zł i itp, bez żadnej weryfikacji - przez 18lat był spokój
cofnij się lat 90 tych - nie było cedigów, nie ma samego allegro, internet w powijakach
działa ustawa Wilczka, jako przedmiot działalności wpisywałeś jedną linijkę "wszystko co dozwolone bez działalności wymagającej koncesji"
zobacz co serwis wyczynia w innym wątku z moją sp z o.o., gdzie masz jawne i ogólno dostępne sprawozdania w krs, firmę białej księdze podatników, w gusie, rejestrze beneficjentów rzeczywistych, googlu i w dziesiątkach innych rejestrów
wspólnicy i zarząd ten sam, weryfikacja też ze 3 razy i firmy istnieją kilkadziesiąt lat na samym allegro
@PaletaOkazji_pl już to konsultuję, wrócę do Ciebie z informacją.