anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja konta (wypłaty)

PaletaOkazji_pl
#1 Nowicjusz

Biurokracja Level Hard 

Ale mam pytanie jak rozwiązać problem z umową spółki cywilnej. Firma istnieje od 1994 r. i umowa jest od tego roku. z różnymi aneksami. 

Allegro jej nie weryfikuje bo za stara a jaka ma być jak firma istnieje 31lat 

Umowa spółki nadal jest aktualna i wszędzie akceptowania w Bankach Hurtowniach w Urzędach tylko na Allegro nie. 

Co mam robić ???

Najpierw wmawiali mi że konto firmowe nie jest firmowe jakoś to przebrnąłem.

Cała ta cholerna rejestracja to jak bym starał się o klauzule  tajne  specjalnego znaczenia.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@PaletaOkazji_pl

Powinna być informacja przy wpisach w CEIDG wspólników informacja o spółce cywilnej i jej NIP. Do tego w bazie REGON będzie wpis spółki. 

oznacz moderatorów

MartaGalas1985
#7 Wielbiciel

ale wszystko jest jak chcą sprawdzić nie ma problemu  kazali przesłać umowę spółki to przesłałam nic więcej nie mogę zrobić. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pecela doskonale rozumiem stanowisko @PaletaOkazji_pl 

przez 30lat umowa spółki mogła się wielokrotnie zmieniać, a allegro chce ją całą ze wszystkimi aneksami

i to po kilka razy - spółkę cywilną mi weryfikowali ostatnio 3 razy więc tyle razy dostali te same dokumenty

konto na allegro założyłem w roku 2000 bez żadnego pokazywania dokumentów , robienia przelewów za 1 zł i itp, bez żadnej weryfikacji - przez 18lat był spokój

cofnij się lat 90 tych - nie było cedigów, nie ma samego allegro, internet w powijakach

działa ustawa Wilczka, jako przedmiot działalności wpisywałeś jedną linijkę "wszystko co dozwolone bez działalności wymagającej koncesji"

zobacz co serwis wyczynia w innym wątku z moją sp z o.o., gdzie masz jawne i ogólno dostępne sprawozdania w krs, firmę białej księdze podatników, w gusie, rejestrze beneficjentów rzeczywistych, googlu i w dziesiątkach innych rejestrów

wspólnicy i zarząd ten sam, weryfikacja też ze 3 razy i firmy istnieją kilkadziesiąt lat na samym allegro

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@PaletaOkazji_pl już to konsultuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów