anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wiadomość o ograniczeniu konta PayPal z maila: powiadomienia@allegro.pl

MAMY ROZWIĄZANIE!
mscharlielotte
#2 Obserwator#

Otrzymałam dzisiaj w nocy dziwną wiadomość od allegro o treści jak poniżej, nie używałam w ostatnim czasie Pay Pala i nie wiem czy w ogóle posiadam takie konto. Czy to może byc jakieś oszustwo lub wyłudzenie danych? Czy allegro faktycznie posługuje się takim mailem? Dlaczego allegro kontaktuje się ze mną w sprawie konta na paypal?

Twoje konto PayPal zostało ograniczone ! 
 Drogi Kliencie ,

Pamiętaj, że nadal musisz podjąć działania, aby przywrócić swoje konto PayPal. Dopóki tego nie zrobisz, Twoje konto będzie ograniczone.  

Co się dzieje ?

Zauważyliśmy nietypową aktywność na Twoim koncie PayPal i obawiamy się potencjalnego nieautoryzowanego dostępu do konta. 

Co zrobic nastepnie ?

Zaloguj się na swoje konto PayPal za pomocą przycisku „Przywróć teraz” i wykonaj kroki, aby potwierdzić swoją tożsamość i ostatnią aktywność na koncie. Aby pomóc chronić Twoje konto, Twoje konto będzie ograniczone do czasu wykonania niezbędnych czynności. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
xyz96
#21 Demiurg#

@mscharlielotte W nic nie klikaj, to nie jest od Allegro. Usuń to i zapomnij.

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@mscharlielotte sprawdź adres email z którego to przyszło, allegro nie ma nic wspólnego z PayPalem. Stawiam na scam.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mscharlielotte Adresy mejlowe nadawców można spoofować. Obstawiam, że pod przyciskiem "przywróć teraz" (tylko w niego nie klikaj!) jest fajny link prowadzący do scamowej strony udającej stronę logowania albo do PayPala, albo do allegro.

Prześlij tego mejla pod adres phishing@allegro.pl

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów