Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam dostałem email o uzupełnienie danych chodzi o DAC7
Problem w tym że ani nie sprzedałem 30 przedmiotów ani nie uzyskałem kwoty ponad 2000 euro jak Allegro twierdzi sprawdzałem nawet od 1lipca 2023 - 1lipca 2024 co robić bo jest to dziwne jak wyłudzenie danych i nie zgodne z prawdą
@Rambo27lat Najlepiej napisz do nas w tej sprawie przez formularz (https://allegro.pl/pomoc/kontakt), żeby się upewnić.
Tez dostalem i tez nie przekroczylem.
Mam swoj typ - jakis asior nie przemnozyl 2000 euro i wysyla od 2000zl 😉
I co dalej udało się wyjaśnić czy musiał pan uzupełnić dane w formularzu.
Bo ja pisałem z panią z zespołu Allegro na czacie to mi napisała że jestem sprzedawca i wysyłają do wszystkich sprzedawców co jest nie prawda i nawet nie dostałem informacji za jaki okres bo w żadnym roku nie spełniłem warunków 30 ogłoszeń lub 2000 euro i to dziwne pozdrawiam
Chwilowo olalem, nie planuje uzupelniac, bo nie przekroczylem zadnego z tych limitow, ani nie jestem jakims handlarzem. Support pewnie nawet nie wie co sie dzieje, jak wysla jakies upomnienie, to wtedy bede sie z nimi kontaktowal. Mail zawiera falszywe informacje, w kwestii allegro jest ogarniecie tego.
@Rambo27lat masz 27 ofert, 4 komentarze xD no to chyba jednak ten limit 30 ofert musiałeś przekroczyć 😉
To że mam wystawione nie oznacza że sprzedałem wiem co sprzedałem i umiem liczyć pozdrawiam
Wystawionych można mieć 1000 a mogą wisieć i w rok sprzedaż kilka więc nie rozumiem tej odpowiedzi bo to żadna pomoc 🙂
Dlaczego musiał przekroczyć mając 27 aukcji + 4 komentarze ?
Sugerujesz że żeby mieć 30 transakcji wystarczy wykonać 4 zakończone transakcje i wystawić 27 aukcji nawet jak nic z tych 27 się jeszcze nie sprzedało ? 😄
To by się zgadzało. Mi też wysłali a do lipca ledwo przebiłem 2K PLN. Ilościowo też nie przekroczyłem 10 aukcji. Może zastosowali regułę do tyłu i przeliczyli ilości z 2023?
Ja sprzedałem w tym roku słownie jeden przedmiot za kwotę 1000zł, a mimo tego dostałem informację o przekroczeniu 2kEUR lub 30 transakcji. Napisałem już na support i czekam na wyjaśnienie tematu.
Też przynajmniej w moim przypadku nie możliwe bo też od 1 stycznia 2023 do 1 stycznia 2024 nie wyszło mi 30 przedmiotów ani 2000 euro a tylko wtedy maja podstawę by wysłać wiadomość o uzupełnienie danych i to jest dziwne pozdrawiam
Wysyłają wszystkim.
Już sprostowali kolejnym mailem. Coś poknocili.
Mi natomiast do tej pory nie odpowiedzieli od lutego czy do tej rocznej sprzedaży będzie się liczyła sprzedaż charytatywna na WOŚP z której nie zobaczyłem nawet złotówki a licytacja była na sporą sumę?
Z tego co pisali to aukcja charytatywna będzie wliczana do limitu bo to normalna transakcja tylko ze na cel charytatywny pieniądze poszły więc żaden podatek ci z tego powodu nie grozi z oczywistego względu że nic na tym nie zarobiłeś .
A w jaki sposób podejdą do liczenia limitu dla aukcji, które zostały zrealizowane częściowo, ale nie opłacone w których przedmiot został kupiony przez "klientów widmo"?
Na zdrowy rozum nie powinno się liczyć, przedmiot nie sprzedany, aukcja samoistnie wzawia się po kilku dniach.
No ale kto ich tam wie?
Nie ma znaczenia że częściowo.
@itachitxx Jeśli zakup nie został opłacony, to do sprzedaży nie doszło, zatem taka sytuacja nie będzie brana pod uwagę.
Na allegro.pl/cz/sk bierzemy pod uwagę wszystkie transakcje (nie odliczamy nieopłaconych/anulowanych).
Na Allegro Lokalnie bierzemy pod uwagę wszystkie sfinalizowane (to znaczy opłacone, wysłane za pobraniem oraz z odbiorem osobistym).
Wynika to z tego, że na Lokalnie nie dochodzi do zawarcia transakcji jeżeli nie została ona opłacona. Na Allegro do transakcji dochodzi już w momencie kliknięcia Kup i zapłać, niezależnie od rezultatu płatności.
No to się cieszę że zmieniliście zdanie bo jeszcze całkiem niedawno transakcje anulowane miały być włączane to limitu 30 🙂