Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zakupił towar, po czasie otwiera dyskusje i żąda zwrotu pieniędzy w okresie kiedy jest reklamacja a nie okres zwrotu. Ja bardzo grzecznie przedstawiam procedurę że ma odesłać oddam do serwisu i on osądzi jaki jest problem i kto go spowodował. Klient zbulwersowany zaczyna mi grozić jakiś prawnikiem i rękojmią. co kolwiek to znaczy a Allegro cisza. Ja się pytam kiedy Allegro pisze o wsparciu i oparciu to tak dokładnie o czym pisze bo nikt się nie odezwał o niepoprawnym zachowaniu klienta .
Nie musi odsyłać do serwisu, nie musi odsyłać, nie znasz prawa reklamacyjnego, zgląsza tobie problem a Ty musisz rozpatrzyć reklamacje a jak potrzeba to odebrać towar do reklamacji, masz 14dni.
Ja chce rozpatrzyć reklamacją za pomocą osoby która się na tym zna i jeśli wada sprzętu wykaże to jak najbardziej na stronę klienta. Bardziej mi chodzi o wsparcie allegro. Bo wszem i wobec ogłaszają się pomocnymi a tu taki zong. Na za morde trzymają słówka analizują każą się podlizywać i wylizywać a na tak jawne groźby nie reagują bo ja nic z tym zrobić nie mogę bo jestem uwiązany
@LEW433 klient pisze o rękojmi, jak to zakup B2B lub C2C to powinien odesłać 🙂
@Casemi1 my trochę inna sytuacje mieliśmy. Tylko u nas klient się spóźnił z odesłanie bo minęło 16 dni. Zgodziliśmy się na przyjęcie zwrotu po ustawowym terminie w tym rzecz, że kupujący musiał odesłać na swój koszt bo smart zwrot już nie działał. Więc wymyślił sobie reklamację żebyśmy sobie odebrali sami bo takie jest PRAWO 😎
Wiec zaproponuj klientowi odbiór paczki i przedstaw, że odeślesz do serwisu na sprawdzenie. Pilnuj terminów.
@Casemi1 "rękojmią. co kolwiek to znaczy"
Jak ty funkcjonujesz jako sprzedawca nie wiedząc co to jest rękojmia? Chyba pora na edukację a nie pisanie śmiesznych postów na forum.
@Client:129122403 przy zakupach B2C już nie ma rękojmi
@Casemi1 napisz jaki to zakup, czy jesteś firmą i kto kupił, firma czy osoba prywatna ?
powystawowy ekspres do kawy, jestem firmą, osoba prywatna
Jezu nie chodzi mi czy będę się bawił z klientem w szukanie winnych a o brak reakcji Allegro
@Casemi1 czy Ty naprawdę liczysz, że allegro coś "zrobi" z kupującym? xDDDDDD
Wszędzie piszą o wsparciu i ponoć allegro to Rzetelna firma no to liczyłem przynajmniej o przyzwoite traktowanie a co najmniej uczciwe
jak nie czujesz potrzeby pomocy to przynajmniej nie przeszkadzaj
@Casemi1 co to znaczy żąda zwrotu pieniędzy? taki roszczenie może dotyczyć różnych sytuacji, może to być reklamacja, odstąpienie od umowy bez podania przyczyny lub wskazanie niezgodności z umową i inne
Widzę ,że piszesz o reklamacji - masz w jednym rację - czasami wymagany jest dłuższy czas ale ustawa na to nie pozwala, nawet jeżeli szkodzi to konsumentowi, domniemywa się jednak, że wada istniała w produkcie od początku - chyba, że można umożliwić ingerencję z poza produktu - robi to sprzedawca
Nie musisz robić zwrotu pieniędzy, możesz usunąć problem - o tym mogło napisać allegro