Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Założyłam konto firmowe, chcę zacząć sprzedawać i moje pytanie jest następujące:
Jakie opłaty wiążą się ze sprzedażą: prowizje, kto tak naprawdę pokrywa koszty Allegro Smart, kto pokrywa koszty zwrotów ze z smartem?
Jeśli sprzedaję rzecz, powiedzmy za 100zł, jakie opłaty są do tego doliczone?
Nie chciałabym sytuacji takiej, że coś wystawiam z małym narzutem i to co zarobię będę musiała pokryć koszty allegro, czy też przesyłki smart, bo przecież ktoś za tego smarta płacić musi...
I czy ja jako sprzedający też muszę mieć wykupionego smarta??
@X-ProComplex STOP ! zanim zaczniesz, proszę przejdź przez regulaminy , opłaty, filmiki szkoleniowe. To zajmie czas, nikt za ciebie tego nie zrobi, ale wróć wtedy z pytaniami jeśli czegoś nie zrozumiesz. Opłat różnych jest bardzo duzo ,i zależą od dużej ilości czynników. Nikt ci tutaj tego w skrócie nie wytłumaczy.
Smarta nie musisz mieć, żeby mieć musisz spełnić warunki, opłaty są różne i zależą od tego co wystawiasz, od kosztów dostawy, wyróżnienia itd:https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/oplaty-na-allegro-rjjB9qdgqsG
@X-ProComplex zadajesz pytania , na które nie da się odpowiedzieć jednoznacznie i w kilku wiążących słowach . Przed nami weekend i jedyne co mogę Ci poradzić to czytać ... czytać i czytać regulaminy , cenniki , tu na Gadane tez dużo się dowiesz , wpisuj w wyszukiwarkę interesujące Cię frazy i czytaj posty , prowizje uzależnione są od kategorii , dopłaty do smarta od wartości zamówienia i przewoźnika ,a tak ogólnie to 30% marża może się okazać zbyt mała żeby wyjść na swoje .
@mdrogeria Przy produktach o koszcie złotówkowym, może być potrzebna nawet kilkuset procentowa marża... 😐
@pinsplash https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-piaskowania-sodowania-sodablast-systems-13179845324 osobisty płatne przy odbiorze , aż prosi się o problemy
@X-ProComplex wystaw to jako ogłoszenie ,a nie ,,kup teraz ,,
@mdrogeria niestety ale @X-ProComplex najpierw zadziałał a potem się pyta 😞
Wielu niestety podchodzi do handlu na allegro z myślą że działa to jak sprzedaż pod chmurką na bazarku a tu jest niestety wiele haczyków ,opłat ,zobowiązań i trzeba się najpierw z tym oswoić zanim się ruszy ze sprzedażą.
Wyłączaj szybko tą ofertę. Ktoś dla zabawy wciśnie Kup Teraz i nigdy się nie pojawi. Ty będziesz musiała udowodnić że do transakcji nie doszło a prowizję naliczą. Rady dla nowego konta te same co reszta, czytać wszystko i jechać akademię i to Gadane też.
jakie koszty tego chyba nawet Allegro nie wie 🙂
niby w mojej kategorii 13-14 % ale przy sprzedaży produkty tzw 1zł allegro pobiera 25% bo minimalna prowizja to jest 0,25 groszy
do tego koszty transportu przykładowo kurier po wyżej 80 zł - dopłacasz 5 zł do transportu
i ......................................................... i tak dalej .................................
jak wyjdziesz na czysto 5-10 % to będzie ok 🙂
konkurencja Allegro czyli A....on już rezygnuje z darmowych zwrotów pewnie będziesz płacił tez za tzw darmowe zwroty