anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłudzenia z strony DPD

PrzysmakNatury
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry też macie problemy takie jak tutaj?bsa.PNG 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

foto-hurtownia
#10 Popularyzator#

Allegro blokuje zdjęcia i nie widzimy co wysłałeś.

A co do DPD to nagminny problem, który rozwiązać można chyb a tylko zbiorowym pozwem.

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#10 Popularyzator#

To są standardowe dopłaty do przesyłek SMART dla wszystkich paczek powyżej 10kg. W tym temacie jest to wyjaśnione:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/jakie-wymiary-paczek-allegro-dpd-smart-ora...

oznacz moderatorów

PrzysmakNatury
#9 Pomysłodawca#

Ja dostałem 700zł 😉 kary a paczki mają po 7kg kary cały czas przychodzą nadwaga a 700zł, że paczka miała ponad 50kg pozdrawiam co mam zrobić ? Męczące to troszkę jest szczerze mówiąc reklamować się nom stop 30dni czekanie dodawanie jakiś dowodów to albo mam sprzedawać albo reklamacjami się zajmować 😉

oznacz moderatorów

PanHodowca_pl
#9 Pomysłodawca#

Odpuść sobie DPD, to powszechny problem.

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#10 Popularyzator#

DPD raczej nie ma z tym nic wspólnego. Odkąd przeszliśmy z usług "brokera" na własną umowę dopłaty się skończyły.

oznacz moderatorów

marcus0015
#10 Popularyzator#

Oczywiście, że ma. Allegro wynegocjowało niskie stawki, więc odbijają sobie to później w dopłatach. Kiedyś osobiście pofatygowałem się na ich magazyn regionalny wyjaśnić sytuację i sami przyznali, że naliczają. Jakimś cudem dopłaty z kosmosu nie występują w InPoście, Poczcie, czy Orlenie, mimo że też to jest przez "brokera".

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#10 Popularyzator#

InPostu nie ma w przesyłkach kurierskich smart dlatego nie ma dopłat, są za to dopłaty np za zmianę skrzynki w paczkomacie przy doręczeniu. Z Pocztą nie mieliśmy przyjemności współpracować. Z one box wróciła nam paczka, która była cięższa o niecałe 100 gram ponad 20kg Wszystkie dopłaty które pokazał autor wynikają z umowy którą zaakceptował. To czy paczki w rzeczywistości tyle ważą to inna sprawa. Reklamacja przez brokera jest praktycznie nie do załatwienia.

oznacz moderatorów

PrzysmakNatury
#9 Pomysłodawca#

Moje przesyłki max mają 6kg 🙂 a nie 50kg dopłat mam więcej niż zarobku teraz 🙂

oznacz moderatorów

Szybkiewysylki
#1 Nowicjusz#

Mi policzyli kilka niewielkich paczek o wadze około 10 kg, jako palety o wadze powyżej 200 kg. Koszt jednej był w granicach 200 zł. Wtedy usunąłem tą formę dostawy. Wciąż jeszcze wiele przed wami

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#10 Popularyzator#

@PrzysmakNatury Nam kiedyś dowalili bodajże 400, czy 700zł kary, bo rzekomo paczka (zawierająca 2 albumy, gabaryt A) ma 2 metry długości, kilka m szerokości i jakąś tam inną wysokość.

No problem w tym, że taka paczka nawet by im do pojazdu nie weszła, ale nie chcieli tego przyjąć do wiadomości, odrzucali reklamację. Dopiero jak im wyperswadowaliśmy, że 2 albumy na zdjęcia nie mogły być wysyłane w tak dużym kartonie, to ktoś się zreflektował i z łaską nam oddali ukradzione pieniądze.

oznacz moderatorów