Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
2 razy trafiła mi się sytuacja, gdzie kupujący wybrali przesyłkę spoza stworzonego przeze mnie cennika i była to przesyłka kurierska - darmowa.
Sprzedawałam jako osoba prywatna, bez oferty Allegro Smart!
Jak oni to zrobili? Jak temu przeciwdziałać w przyszłości?
Widać że są sposoby, ludzka pomysłowość nie zna granic.Ktoś musi to udostępniać.
@aiwatk0 To dlatego, że masz ustawioną darmową dostawę od kwoty 30zł.
Zmienisz to tutaj https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/ustawienia-dostawy
domyślałam się. czyli przy ustawieniu darmowej dostawy kupujący może wybrać DOWOLNĄ darmową metodę spoza cennika?
Jeżeli oferujesz darmową dostawę od jakiejś kwoty, to wszystkie metody dostawy będą darmowe.
Masz przykładowo u siebie Kurier 5zł, to przy obojętnie jakich zakupach powyżej 30zł będzie on darmowy.
rozumiem. ja chcę oferować darmową wysyłkę. ale dlaczego można kupić przy użyciu metody niedostępnej w aukcji?
@aiwatk0 A masz wystawioną którąś z tych ofert, gdzie był już taki zakup? W aktualnych wszędzie widzę przesyłkę kurierską.
nie
@aiwatk0 Ale widzę że wszystkie są jako "darmowa dostawa"
no tak, ustawiłam darmową dostawę od 30zł, żeby w wynikach wyszukiwania mieć zielony napis przy każdym ogłoszeniu
no tak, ustawiłam darmową dostawę od 30zł, żeby w wynikach wyszukiwania mieć zielony napis przy każdym ogłoszeniu
dla mnie wygrałeś
ale jaja
@aiwatk0 Podaj mi numer oferty, w której kupujący wybrał metodę dostawy niedostępną w cenniku. Sprawdzę to.