Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Obserwuję nowa politykę blokawnia środków wypłaty użytkowników, Czekam już prawie miesiąc na swoje pieniądze, a firma zarabia na odsetkach w między czasie. Kontakt z Allegro kończy się jedynie na rozmowie że operator Pay U skontaktuje się wkrótce.... Najlepiej Allegro brać pieniądze 8% z prowizja + za ew. promowanie produktów i umywać ręce, Że wypłatami zajmuje się Operator PAY U. Firma wymyśliła, sobie nowe dodatkowe oświadczenie PEP potrzebne do wypłaty środków związane z Polityką. Cieszę się że zostałem Politykiem w Polska, bo nic nie wiem o TYM. może niedługo następne dostanę dziwne kolejne oświadczenie.!??
-----
Pana dane są zbieżne z osobą określaną jako PEP (Politically Exposed Person), tj. osobą zajmującą eksponowane stanowisko polityczne w rozumieniu ustawy o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu, członkiem rodziny osoby zajmującej eksponowane stanowisko polityczne lub osobą znaną jako bliski współpracownik osoby zajmującej eksponowane stanowisko polityczne.
Bardzo proszę o wypełnienie oświadczenia, które przesyłam w załączniku.
------
Przeglądałem Wniosek i uważam że Mnie on nie dotyczy, to nie rozumiem dlaczego mam komuś wysyłać jakieś dodatkowe oświadczenia, żeby otrzymać swoje zarobione pieniądze . Przelewy 24 weryfikacja wykonują szybko i sprawnie Ale nie można już wypłacać jesteśmy skazania na PAY U i jakiś problem wiecie coś o tych oświadczeniach wogóle.
Nie mam pojęcia jak to się ma do przepisów ale wiem, że te oświadczenia to już dość dawno są. Podpisywałam je na pewno. I Wołają je nie tylko na Allegro, musiałam je wysłać również na O.L.Xie.
Problemem na Allegro jest wiecznie kulejąca informacja. I absolutny brak szacunku do użytkowników. Gdy weryfikujesz dane np na O... to jak coś nie gra to masz maila, możesz szybko poprawić i w ciągu doby jesteś w stanie się zweryfikować nawet z drobną pomyłką. Gdy weryfikujesz się na Allegro i coś nie gra to sobie czekasz i czekasz, po X dniach ścigasz moderatorki albo piszesz i dopiero być może dowiadujesz się co trzeba poprawić/dosłać. Oficjalna wersja jest, że to zawsze operator nie zweryfikował. Jasne. Payu jest na obu portalach, a to najczęściej o nim są posty. Jak na jednym może działać dobrze, a na drugim co chwilę coś?
tak, to element przepisów ustawy o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu.
wiem, brzmi groteskowo, ale jako pracownik biura rachunkowego dawno już takie coś musieliśmy wcielić w życie w stosunku do klientów. Są podmioty które muszą te aspekty analizować.