anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłaty Przelewy24 - przeciągająca się weryfikacja

Evanderro_PL
#9 Pomysłodawca

Dziś misa szósty dzień weryfikacji wypłat Przelewy24. Wysłałem przelew, który notabane wrócił do mnie tego samego dnia oraz uzupełniłem dane osobiste, jednak ciągle mam informację "portfel nieaktywny". Dlaczego to tak długo trwa? W adnotacji jest, że weryfikacja trwa do pięciu dni. Co tam jest tak skomplikowanego, że przeciąga się to w terminie?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Evanderro_PL Kiedy dokładnie wykonałeś przelew weryfikacyjny? Warto zwrócić uwagę, że weryfikacja może zająć do 5 pełnych dni roboczych

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Evanderro_PL
#9 Pomysłodawca

Przelew wykonałem w ubiegły wtorek 6 stycznia, lecz z racji święta wyszedł z banku sesją w środę 7 stycznia i tego samego dnia otrzymałem zwrot. Skoro mi go odesłali, to dlaczego proces weryfikacji nadal nie został zakończony? Czego im jeszcze brakuje do szczęścia?

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Evanderro_PL już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Evanderro_PL
#9 Pomysłodawca

Dzięki. Mija dziś piąty dzień roboczy od momentu rozpoczęcia weryfikacji i nadal nic. Ewidentnie coś musi być nie tak.

oznacz moderatorów

la_nika

@Evanderro_PL odpowiedz proszę na naszą wiadomość w sprawie nr 57803820. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

apaczeski
#7 Wielbiciel

Witam, mam podobny problem, pierwsza weryfikacja rozpoczęta 05.01.26 druga 13.01.26, zgłoszenia: 58444037 ,  58429173 , 58240597 , czemu kilka, wyjaśnione tu 

Do tej pory nie znam powodu weryfikacji.

Jeden problem goni drugi.

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@apaczeski Odpowiedz proszę na wiadomość z 19.01 i wyślij potwierdzenie bankowe przelewu weryfikacyjnego. 

Nie dubluj proszę zgłoszeń, ponieważ to nie pomoże w przyspieszeniu sprawy. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

apaczeski
#7 Wielbiciel

Czy Szanowna Pani moderator przeczytała z jakiego powodu nie mogę odpowiedzieć na dane zgłoszenie mailowe ? Pozostaje mi jedynie możliwość odpowiadania poprzez czat co automatycznie generuje nowe zgłoszenie, tu nie ma historii zgłoszeń.

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@apaczeski Okej- mój błąd. Widzę, że sprawa jest weryfikowana, dlatego poprosiłam Cię, abyś tutaj już nie dublował zgłoszeń. Ponagliłam Twoją sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

apaczeski
#7 Wielbiciel

Dziękuję za pomoc, temat rozwiązany, ale czy mógłbym poznać powód weryfikacji, już raz taką gehennę przerabiałem i czuję się jak w Kafkowskim filmie.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@apaczeski operator płatności może prosić o reweryfikację, nie musi mieć do tego konkretnych powodów, jest to standardowa procedura. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KuksCraft
#7 Wielbiciel

Mogę prosić o sprawdzenie mojej weryfikacji która też się przedłuża, już po terminie jak Alllegro Finance ma status "oczekuje na połączenie"

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@KuksCraft jasne, już to konsultuję. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KuksCraft
#7 Wielbiciel

Nie wiem dlaczego ale mam cały czas zablokowaną sprzedaż, już zaktualizowałem DAC7 i Regulamin 7C, rachunki uregulowane, pisałem kilka razy do pomocy allegro i dalej sprzedaż zablokowana.

oznacz moderatorów