anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysłanie produktu cyfrowego przed wpłatą należności

Bestkeyshop
#7 Wielbiciel#

Witam,

popełniłem błąd i wysłałem dwóm kupcom produkty cyfrowe w postaci klucza do gry jeszcze przed opłatą zamówienia. Jest możliwość zażądania zwrotu niewykorzystanego klucza? Czy mam się pogodzić z utratą zainwestowanych pieniędzy?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mikeza
#21 Demiurg#

@Bestkeyshop  możliwość jest zawsze, ale wiadomo, że wszystko zależy od klienta. Jak jest uczciwy zapłaci, a jak nie to oleje. niestety trzeba być czujnym, a ostatnio na allegro to jest plaga - wyłudzanie produktów cyfrowych.  Było już sporo wątków w tym temacie.

LEW433
#21 Demiurg#

@BestkeyshopMożesz tylko liczyć na uczciwość kupujących

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Dlaczego wielu sprzedawców wysyła produkty cyfrowe bez wpłaty, a niemal nikt nie wysyła zwykłych przedmiotów bez wpłaty? Postępuj tak, jakbyś wysłał telefon bez wpłaty - zgłoś na policję wyłudzenie.

oznacz moderatorów

batcavee16
#1 Nowicjusz#

Hahaha, jakie wyłudzenie ? Jak ktoś wysłał klucz przed wpłatą to jego problem a nie żadne wyłudzenie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@batcavee16 nie zapominaj, że kupujący ma obowiązek dokonania zapłaty a jeśli tego nie zrobi sprawa może znaleźć swój finał nawet w sądzie a wtedy wyjdzie go to na pewno drożej. 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@batcavee16 Mylisz się. Wykorzystanie czyjegoś błędu w celu przywłaszczenia jest karalne. Po drugie, zawarto transakcję, z której należy się wywiązać

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Bestkeyshop Zgłoś nam tę sprawę przez formularz. Sprawdzimy czy jesteśmy w stanie pomóc.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Powiem Ci, że uśmieszek ironiczny u mnie się pojawił. Poważnie wysłałeś komuś klucz bez otrzymania wpłaty?

oznacz moderatorów