Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Skąd się wzieła tak wysoka prowizją za transakcję
Identyfikator zamówienia:
471b4720-35ca-11ee-b7e1-2718754e32beProwizja jest liczona według tabeli produktów wraz z kosztem dostawy jaki wybrał klient .Dodatkowo są prowizje od wyróżnienia oferty jak takie miało miejsce.
@czesci_mazury w podkategorii ,, pozostałe ,,, naliczana jest prowizja 20% ......ot taki smaczek od allegro .
@czesci_mazury Cześć. 🙂 Wysokość prowizji wynika z podstawy naliczenia + kosztów dostawy (755 zł + 20 zł) w podkategorii "Pozostałe" (https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-iii-prowizje-od-sprzedazy-allegropl)
Możesz to sobie również sprawdzić w kalkulatorze prowizji: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat#
@ko_alka ciekaw jestem ilu sprzedawców w dalszym ciągu nie zadaje sobie sprawy z wysokości prowizji we wspomnianej podkategorii .
To pytanie już tu było i jakoś odpowiedzi nie zatrybiłem , a mianowicie chodzi o to czym podyktowana jest tak wysoka prowizja bo jedyne co mi przychodzi do głowy to wprowadzenie sprzedawców w ślepy zaułek gdyż dojście to tej informacji wymaga głębszego grzebnięcia w tabelę opłat .
i teraz ....jak szybko @ko_alka udzielisz mi sensownej odpowiedzi , liczę czas , jest 8:47 4-09- 2023r
@mdrogeria Jest to decyzja biznesowa. Wysokość opłat nie jest przed nikim ukryta, stworzyliśmy nawet kalkulator, żeby każdy sprzedający mogli łatwo obliczyć wysokość prowizji.
@ko_alka dobra , źle to ująłem ,ale sens mojego pytania pozostaje ten sam ,czym podyktowana jest tak wysoka prowizja bo wrzucenie do garnka z napisem ,, decyzja biznesowa ,, jakoś mnie nie satysfakcjonuje .
@mdrogeria Przykro mi, że ta odpowiedź Cię nie usatysfakcjonowała, ale to są decyzje wewnętrzne i nie mogę wchodzić w szczegóły 🙂
@ko_alka czyli rozumiem , że moja sugestia jest jak najbardziej poprawna ,,.....to wprowadzenie sprzedawców w ślepy zaułek , gdyż dojście to tej informacji wymaga głębszego grzebnięcia w tabelę opłat .,, a jestem przekonany ,że 1/3 sprzedawców nie ma pojęcia o wynalazku o nazwie ,, kalkulator opłat ,,
„Decyzja biznesowa” to uniwersalna odpowiedź która nic nie wyjaśnia i którą można udzielić w zasadzie na każde pytanie.
Takie same odpowiedzi na niewygodne pytania otrzymywaliśmy od zarządu w mojej poprzedniej pracy - decyzja biznesowa.
jeszcze jedna ważna inf.
często ta wspomniana podkategoria jest ustawiona w kodach EAN
ja tak miałem ze kredka do ust była pod EAN w pozostałe i zabierali mi 21 % OCZYWIŚCIE ALLEGRO otrzymało moją reklamacje odnośnie tego ze ich katalog ma błąd to nie oddali mi prowizji po mimo ich oczywistego błędu
zanim się zorientowałem kilkaset sztuk sprzedałem
masakra