Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Prośba o pomoc,
Próbuję zamówić przesyłkę przez Allegro miniKurier24 InPost zgodnie z wyborem Zamawiającego do zamówienia nr: ae5a12d0-668b-11ee-8260-77f5b5733a57
Niestety dostaję taki komunikat: "Wystąpił błąd komunikacji z API przewoźnika"
Jak rozwiązać ten problem?
@twinsity Czy posiadasz umowę własną z przewoźnikiem dodaną w ustawieniach narzędzia Wysyłam z Allegro?
Nie. To jest usługa dostawy przez Allegro, a nie bezpośrednio z przewoźnikiem.
Zamawiający wybrał Allegro miniKurier24 InPost i zapłacił za przesyłkę Allegro.
@twinsity Rozumiem, jednak aby wygenerować etykietę dla tej metody z poziomu "Wysyłam z Allegro" konieczne jest posiadanie umowy własnej. Bez umowy możesz nadać przesyłkę przy pomocy Managera Przesyłek InPost.
Dzień dobry, ale czy jest szansa, żeby nie zostało mi pobrane 19,99 zł tylko tyle ile za przesyłkę klient (10 złotych około)? Również zaznaczyłam opcję sprzedaży za pomocą paczkiminikurier24 i myślałam, ze etykieta zostanie wygenerowana na moim inpoście (in post allegro).
@waciik w jaki sposób nadajesz przesyłki przez Managera przesyłek InPost? Czy importujesz zamówienia z Allegro? Czy masz podpisaną umowę z InPost i nadajesz je przez Wysyłam z Allegro?
Dzień dobry, mam ten sam problem. Nie mogę nadać przesyłki/wygenerować etykiety przez WYSYŁAM Z ALLEGRO. kupujący wybrał allegro mini kurier inpost za pobraniem. Niestety stoję w miejscu. wyświetla komunikat ''Wystąpił błąd komunikacji z API przewoźnika'". Mam podpisaną umowę z INPOST. Wysyłka paczkomaty inpost działa normalnie.
@VolpeTeamShop upewnij się proszę, że masz uregulowany rachunek z przewoźnikiem oraz podane wszystkie dane do wypłacenia pobrania. Jeśli to nie pomoże, poproszę o numer zamówienia, którego to dotyczy.
Dzień dobry, numer zamówienia 5804d0e0-b9d4-11ee-b1ba-35cc4e81b166. Brak nierozliczonych faktur. Nadmienię, że udało mi się nadać przesyłkę z managera paczek inpost. nie udało się zrobić tego z poziomu wysyłam z allego. Dobrze jakbym wiedział, gdzie jest problem.
@VolpeTeamShop czy to na pewno prawidłowy numer zamówienia? W zamówieniu nr 5804d0e0-b9d4-11ee-b1ba-35cc4e81b166 wybrana metoda dostawy to Allegro Przesyłka polecona i przesyłka w tym zamówieniu została nadana na Poczcie, nie przez InPost.
Zaszła pomyłka. Prawidłowy numer zamówienia to 5ae7cb90-b9df-11ee-9122-a7be06a0b2ca
@VolpeTeamShop upewnij się proszę, czy masz uzupełniony numer konta w Managerze przesyłek.
Aby generować etykiety pobraniowe konieczne jest uzupełnienie numeru konta w Webtruckerze oraz w managerze paczek InPost w zakładce „moje konto" > „dane" > „dane podstawowe".
Jeżeli pole jest wyszarzone – należy zgłosić się do opiekuna InPost, aby uzupełnił ten numer.
Dziękuję, zweryfikuję.