anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystawiłam przedmiot na WOŚP Allegro. Jak to teraz wysłać inpostem?

ewann18
#7 Wielbiciel#

Witam. Wystawiłam przedmiot na WOŚP Allegro. Jak to teraz wysłać inpostem?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

jeśli nie masz danych do wysłania paczkomatem swojemu odbiorcy to go poproś o numer telefonu ,adres meilowy oraz kod paczkomatu z którego będzie chciał odbierać. Etykietę z tymi danymi możesz wydrukować samodzielnie przez formulerz InPostu.

oznacz moderatorów

ewann18
#7 Wielbiciel#

Allegro naliczyło za przesyłkę 12.99 i tyle mi wpłacił kupujący. W aplikacji jak chce nadać przesyłkę najtańsza i najmniejsza to wyskakuje opłata 14,70. Dlaczego mam ze swojej strony dopłacać za przesyłkę?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@ewann18 a w zakładce Zamówienia niema przycisku Nadaj przesyłkę?

oznacz moderatorów

ewann18
#7 Wielbiciel#

Jak naciskam nadaj przesyłkę to

mnie przekierowuje do managera paczek inpostu i tam nic nie ma, żadnej paczki do nadania.

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

Domyślam się, że chodzi ci o Allegro Lokalnie.

Z poziomu Allegro utworzysz etykietę tylko dla przesyłek Allegro Paczkomaty Inpost a u Ciebie kupujący wybrał Paczkomat Inpost. 

W tym drugim przypadku musisz samodzielnie nadać przesyłkę, np. poprzez któregoś brokera: Sendit lub Furgonetka (nadal dopłacisz ale mniej niż bezpośrednio Inpostowi).

Na przyszłość nie polegaj na cenach sugerowanych przez Allegro bo serwis rzadko albo wcale nie aktualizuje cen sugerowanych przesyłek (obecnie jak patrzyłem zaktualizowali ceny dla paczkomatów ale dla pozostałych metod dostaw nie zrobili tego). 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@ewann18 a jaki to rodzaj wysyłki? Może trzeba powiązać konto allegro z kontem Inpost (menadżer paczek)

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

@Client:44052296 Sądząc po cenie jest to metoda Paczkomaty Inpost a tej nie zaimportuje się do menedżera paczek.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Skontaktuj się z kupującym i wyjaśnij sprawę, może Ci dopłacić do przesyłki.

oznacz moderatorów

ewann18
#7 Wielbiciel#

To nie jest Allegro lokalne tylko aukcje wosp Allegro. Koszt wysyłki był automatycznie ustawiony. Nie ważne dopłaceniu ze dwóch, ale to chyba nie tak powinno wygladac.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Więc do allegro, w tamtych latach tak było.

oznacz moderatorów

ewann18
#7 Wielbiciel#

Już sobie daruje bo chodzi dosłownie o 1,7 zł, ale jakbym więcej wystawiła przedmiotów charytatywnie na wosp to kiepsko, ze jeszcze mam do tego dopłacać.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Bo takie są obecnie po podwyżkach koszty nadania indywidualnego przez paczkomat . Kwotę na wysyłkę którą miałaś była przed podwyżkami ,teraz jest prawie 15 zł. Zmień sobie cenę dostawy w ustawieniach lub wybierz tańszą formę np.poczta . Możesz też postarać się o smarta i wtedy możesz wysyłać po 9,99 zł za paczkomat.

oznacz moderatorów