anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystawianie produktu

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Mam problem jak wystawić produkt przykład:

np" Kabel czerwony marki WWW dł 1m " wpisuje nazwę do wystawienia przez formularz i nie znajduje produktu ale jak wpisuje do wyszukiwarki Allegro to znajduje np 10 ofert " Kabel czerwony marki WWW dł1m " nie znam kodu ean produktu jak mam wystawić dany produkt

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com na formularzu wystawiania wybierz "produkt nie posiada kodu EAN, a następnie wpisz dokładną nazwę produktu, wówczas powinniśmy znaleźć produkt w katalogu. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Często po wpisaniu nazwy produktu, pojawiają się produkty ale podam pani przykład, których mam bardzo duzo .Podam link do aukcji i mam pytanie co mam wpisać, żeby dodać ten produkt nazwa produktu to Wireworld Chroma USB 3.1 0,6m C-C

https://allegro.pl/oferta/wireworld-chroma-8-c31c-kabel-usb-3-1-c-c-0-6m-11799848457

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com Przekazałam sprawę problemu z wyszukaniem tego produktu do weryfikacji. Kiedy dostanę odowiedź, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com Dostałam informację, że produkt z katalogu nie podpowiada się do wyboru, ponieważ nie ma podanego kodu EAN, który jest w tej chwili obowiązkowym parametrem.

Jeśli posiadasz kod, możesz zgłosić błąd w produkcie przez ten formularz. Kiedy zmiana zostanie zaakceptowana, produkt będzie możliwy do wyszukania i powiązania z ofertą w formularzu sprzedaży.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Każdy produkt, którego nie mogę wyszukać mam tu zgłaszać ?

np https://allegro.pl/oferta/kabel-hdmi-2-1-8k-wireworld-sphere-48-sph-3-m-12320016838?bi_s=ads&bi_m=pr...

W jaki sposób sklepy dodają te produkty jeżeli nie mozna ich wyszukać podczas dodawania ?

oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Czy produkty bez kodu EAN będą usuwane ?

oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Jeszcze jedno pytanie, jak mam zgłosic błąd w produkcie skoro nie mogę go wyszukać przy dodawaniu ?

Jeżeli nie mam kodu ean ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com najprawdopodobniej oferty dla których w parametrach nie ma podanego EANu zostały stworzone zanim ten parametr był wymagany, obecnie jest to konieczne. 
W niektórych produktach tego typu np. tym ten parametr jest uzupełniony i wówczas produkt można wyszukać na formularzu wystawiania. 
W przypadku tego produktu, ten parametr nie jest uzupełniony i należy go dodać. Aby to zrobić trzeba zgłosić błąd w produkcie (tutaj formularz). 
Zgłosić błąd w produkcie bez kodu EAN można w taki sposób: wchodzimy na stronę produktu np. tutaj, w pasku z adresem strony jest ID produktu:

la_nika_0-1713943990567.png

następnie podmieniasz ID produktu w linku: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/produkt/zglos-blad/f421649b-ddd9-4dd4-b736-b907e055f54e i jesteś na formularzu zgłaszania błędu dla tego produktu. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Zrobiłem wg instrukcji , ale wyskakuje błąd kodu ean

"Wystąpił błąd - Podany EAN (GTIN) jest niepoprawny. Podaj EAN (GTIN), który istnieje w bazie GS1. Dowiedz się więcej https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/parametry-w-allegro-K6Dv4K4KZsP#czym-jest-ean-gtin "

"Kabel Coaxial Starlight 8 0,5 m " produkt pojawił sie już w wyszukiwarce do dodawania produktów , jest w trakcie weryfikacji , to dlatego podaje błędny EAN ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com podaj proszę kod EAN jaki wpisujesz? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

8110070304396

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com skąd pochodzi ten kod? Niestety nie jest zerejestrwoany w bazie GS1 Polska, więc dodanie go do Katalogu nie będzie możliwe, poprawność kodów Allegro, weryfikujemy właśnie przez GS1 Polska. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

kod jest od producenta

oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

jak dodać ten produkt ?? bo już nie wiem

oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Czyli sklepy, które dodały produkt bez EAN mogą sprzedawać a reszta sklepów nie może ???

Nie da sie dodać tego produktu z kodem EAN od producenta więc jak mam go dodać ? takich produktów jest setki ??

oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@hifisklep_com ten produkt można znaleźć w katalogu po nazwie:

la_nika_0-1713956278917.png
Jeśli kod EAN od producenta nie jest w bazie GS1, a jest wymagany, aby stworzyć produkt, producent powinien wykupić kody w bazie GS1. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

hifisklep_com
#7 Wielbiciel#

Czyli nie mając kodu EAN nie mogę wystawić produktu ale sklepy , które wystawiły produkt przed tym obowiązkiem mogą sprzedawać ?????

oznacz moderatorów