Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Wiem, że dla prywatnych sprzedających, którzy sprzedają okazjonalnie jest teraz Allegro Lokalnie, ale wiem, że można też ciągle wystawić na głównym allegro jesli nie przekroczy sie pewnych limitów. Mam pytanie o wystawienie na głównym allegro jako osoba prywatna czegoś używanego, ale z wysyłką gratis SMART. Jak wiadomo z tą wysyłką kupujący ma darmowy zwrot, ale jak to działa jesli wystawi sie jako osoba prywatna na głównym allegro? Czy ten zwrot też obowiązuje? Czy jako sprzedaż prywatna czegoś używanego, nawet jak ustawie darmową wysyłkę SMART, to nie będę musiał przyjmować zwrotu, tak jak na Lokalnie?
Mam nadzieje, że to co napisałem ma sens 🙂
Pozdrawiam
@DziubekR1 trochę namieszałeś, ale jak nie dasz zwrotów, to smarta nie dostaniesz, inna sprawa, że trzeba mieć minimum 5 komentarzy, no i jeszcze parę warunków trzeba spełnić, ale póki co ze smartem nie wystawisz
Dzieki za odpowiedz. Co mnie zastanawia, to że na Lokalnie mam SMART i darmową wysyłkę, ale tam nie ma zwrotu. Rozumiem, że to tak nie wygląda na głównym allegro nawet jako prywatny sprzedawca i tutaj Smart = opcja zwrotu dla kupującego?
@DziubekR1 na Allegro jest zupełnie inaczej, poczytaj sobie , punkt 3.
Na zwykłym Allegro, Smart to rodzaj transakcji wiązanej. Ty zgadzasz się na przyjmowanie zwrotów, a Allegro w zamian pokrywa koszty przesyłek (o ile te spełniają warunki). Do tego jako sprzedawca nie musisz mieć wykupionego Smarta, aby mieć wysyłkę Smart.
@KOGIEL_T 5 komentarzy nie jest potrzebne, ja nie mam i mam smarta (na innym koncie). Z tego, co jest napisane na podanej stronie wystarczy poziom neutralny.
jak nie dasz zwrotów, to smarta nie dostaniesz,
są sprzedawcy którzy to omijają i dodają wyjątki na brak odstąpienia (np. że produkt jest czasopismem lub prenumeratą) mimo że sprzedają produkt zupełnie inny. Allegro przymyka na to oko i ignoruje takie zgłoszenia więc chyba nie łamią regulaminu 🙂@DziubekR1 @KOGIEL_T
naucz mnie wystawiac na allegro zwykłym