anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wysyłanie i śledzenie paczki bez umowy z inpost

StoPro_Kielce
#7 Wielbiciel#

Witam, wystawiłem na sprzedaż kilka ofert. Nie mam umowy z Inpost, więc generuję etykiety na koncie managera paczek. Po wygenerowaniu etykiety, dodaję numer paczki w systemie allegro. Jednak w allegro klient nie ma wtedy śledzenia przesyłki. To normalne, czy ja coś źle robię? Jak w takim razie wysłać paczkę (np. Inpost) przez system allegro, bez dodawania umowy z Inpost?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

@StoPro_Kielce cześć Ziomal , wysyłasz przez MPI to masz konto , powiąż je z allegro i generuj etykiety z dedykowanego dla allegro panelu w managerze 

oznacz moderatorów

StoPro_Kielce
#7 Wielbiciel#

Witam kolegę z Kielc. Zaraz spróbuję. Wtedy będę rozliczał przesyłki z allegro (z racji podpięcia konta), czy Inpost wystawi mi fakturę?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@StoPro_Kielce oczywiście to działa tylko na allegro, na Lokalnie tego nie zrobisz 😞 robisz przedpłatę do InPost i nadajesz zakładka allegro import, faktury dostaniesz od InPost 🙂 ale będziesz miał cenę 10,95 zł i uzupełnianie numerów, a to działa tylko jak poprawnie podasz maila który będzie w tym przypadku importowany 🙂

Prawdopodobnie wcześniej podawałeś złego maila 🙂

inpost45.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@StoPro_Kielce Musisz połączyć swoje konto w Allegro w Menedżerze Paczek InPost, wtedy same się będą zaciągać do Allegro

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów