anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka tego samego dnia a odbiór przez przewoźnika

natalia551
#7 Wielbiciel#

Wysyłka tego samego dnia oznacza tylko zlecenie wysyłki czy wysyłkę? Przecież nie wiem o której godzinie kurier InPost wyjmie paczkę lub kurier odbierze ją ode mnie... Pomocy 🙂 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

ares_
#14 Krzewiciel#

@natalia551 

Wysyłka tego samego dnia oznacza odbiór paczki przez kuriera (zeskanowanie) z punktu lub paczkomatu w ten sam dzień w którym zamówienie zostało opłacone.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@natalia551 w inpost masz coś takiego jak Jak sprawdzić godzinę graniczną dla nadania przesyłek i do tej godziny musisz umieścić paczkę żeby kurier ja wyją z paczkomatu.

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Z tym się nie zgodzę. Może w dużych miastach takie coś funkcjonuje. W mojej miejscowości działa to tak, że jak kurier dostaje zgłoszenie, ze w którymś paczkomacie zwolniło się miejsce to tam jedzie włożyć paczki, do POPu zagląda po drodze. W praktyce oznacza to, że jest zwykle w punkcie obok między 12-13, czasem jeszcze po 15. Jednak nie zawsze. Dzisiaj był dopiero o 15:30. A kilka dni temu był tylko o 9 rano. W zeszłym tygodniu w jeden dzień w ogóle go nie było. Mam Pop obok i od 2 tygodni podpytuję tam panią kiedy był i niestety nie ma reguły.

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@kaliszaneczka-x 

Allegro mówi: Twój pech... Kurier nie przyjedzie, Ty obrywasz.

Jak myślisz - po co w ogóle stworzono "Jakość sprzedaży"? Dlaczego z miesiąca na miesiąc podobny poziom obsługi jest coraz niżej oceniany, bo trzeba szybko szybko szybko?

oznacz moderatorów