Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wcisnął kup teraz na mojej aukcji ktoś z Holandii lub Niemiec. Ja nie chcę wysyłać za granicę. Jak coś takiego zastrzec? Nic podobnego nie widziałem w ustawieniach dostawy.
@estell_agd_rtv Jeśli nie dodałeś cennika wysyłek zagrabicznych do oferty, powinien to być sygnał dla kupujących, że nie realizujesz takich dostaw. Czasami jednak zdarza się, że klienci nie zwracają na to uwagi.
Zachęcam do kontaktu z kupującym w celu wyjaśnienia sprawy. Możesz zdecydować o dopłacie do zagranicznej przesyłki lub zrezygnować z finalizacji transakcji.
@nat_not Na jakiej podstawie może zrezygnować z realizacji transakcji? Co to znaczy zrezygnować z realizacji? Może odstąpić od umowy? Jest w ofercie jednoznaczna informacja, że nie wysyła za granicę? Dawniej była taka opcja do zaznaczenia, dlaczego Allegro ją usunęło?
@nat_not, dlaczego używasz słów świadczących o podlizywaniu się kupującemu?
Taki ktoś zasługuje by mu <wywalić> za bycie trollem, a nie podlizywanie się, byleby zapłacił.
co to znaczy zrezygnować z transakcji - od kiedy Sprzedawca ma takie możliwości, gdzie takie coś jest zapisane w polskim prawie?
proszę nie wprowadzać tutaj ludzi w błąd i zapamiętać sobie
"Ustawa konsumencka daje możliwość odstąpienia od umowy tylko Kupującemu !!!"
napisz Kupującemu, że dostawa jest możliwa wg umowy tylko na terenie naszego kraJu
jeżeli mu to nie pasuje to może odstąpić od umowy
@RED, po 7 dniach od zakupu i braku chęci akcji/reakcji na ten zakup przez kupującego, transakcja przepada z auromatu. Jako prywatny sprzedający mogę mieć wywalone na kupujących po 7 dniach, zawsze odpowiadając im: trzeba było opłacić w terminie.
odstąpienia od umowy- przepraszam za nieścisłość. Co do reszty proszę o czytanieze zrozumieniem.
...lub niech poda krajowy adres dostawy
@RegDos_eu Tak, to też może być rozwiązanie.