Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Powiedzcie mi, jak to możliwe, że za sprzedanie naklejek na paznokcie w cenie 1,35zl, zapłaciłam 1,14zl rowizjo dla Allegro?
Prowizja jest liczona od ceny przedmiotu i od kosztu wysyłki.
Kurde, wydaje się to niedorzeczne, przecież wysyłka nie jest moim zyskiem... 😲☹️😤
@Fijolek21 Takie opłaty zostały wprowadzone przez Allegro.
No cóż, dyskutować z tym się nie da. Dzięki Wam za odpowiedź
Ta zasada obowiązuje już od wielu miesięcy. Nie opłaca się na Allegro sprzedawać tanich rzeczy. Allegro zaleca, aby tworzyć zestawy po kilka sztuk lub więcej i sprzedawać je w wyższych cenach z jednym kosztem wysyłki.
@Fijolek21 ty nie zarabiasz na wysyłkach , ale były i nadal są na allegro takie [edycja] , które usiłowały oszukiwać na prowizji i przerzucały prawie cały koszt towaru w cenę wysyłki . allegro się w końcu pokapowało w tym szwindlu i teraz wszyscy sprzedawcy , w tym uczciwi jak ty , muszą płacić prowizję od wysyłki . za cwaniactwo nielicznych [edycja] zapłacili wszyscy . c'est la vie .
@Client:98572120 to nie był powód, zarabianie na wysyłkach to miało miejsce z 10 lat temu. Od kilku lat sprzedawcy raczej te koszty zaniżają.
Allegro się tłumaczyło, że to światowy standard, podobno w innych podobnych serwisach też ta opłata jest.
Czego skutkiem jest kolejna podwyżka cen na allegro, gratulacje.
@aragil Im większe ceny tym więcej zysków z prowizji i o to im chodzi a kupujących czy sprzedawców traktują tylko jak maszynki do zarabiania .
Może nie zupełnie tak ale nie po to śledzą co się na portalu dzieje i widząc że wielu sprzedawców zrobiło sobie zarobek na kosztach dostawy ,wykorzystali to i to allegro teraz zarabia na kosztach dostaw a płacą ci co sprzedają i ci co kupują.
wysłka a raczej jej koszt jest zyskiem allegro
Ja kiedyś prowizji zapłaciłam więcej niż wartości miał kupiony przedmiot. Cóż ... trzeba założyć sobie czasem stratę w biznesie 😉