Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W sobotę zablokowano mi konto, przed południem sprzedałem jeden przedmiot za jakieś 450zł i po chwili blokada. Allegro zażądało zdjęć stanu magazynu, dowodu osobistego, temat znany, W rozmowie z konsultantem powiedziałem że działam w dropshippingu, poprosili więc o zdjęcia umowy z hurtownią, dowód osobisty, potwierdzenia że mam u nich konto itd. Zdjęcia wysłałem po 35 minutach. Mineła niedziela, w poniedziałek znowu mail, w miarę to samo żądanie tylko w innym kontekście - jakby pisał to jakiś bot albo ktoś niezbyt zdrowy. Konsultant powiedział że przekaże ponaglenie do działu bezpieczeństwa. Jednocześnie korzystam z programu powitalnego który sobie leci w tle a więc go tracę. Stoję ze sprzedażą którą dopiero rozkręcam, nie mam żadnego ruchu, martwe konto i tyle!!!
Najlepsze jest to, że zacząłem sprzedaż, dostałem pozytywa, kolejne zamówienie już jutro będzie u klienta.
Fajnie jest tak traktować każdego jak potencjalnego oszusta - po to zakładałem jdg, konto firmowe żeby oszukiwać ludzi na Allegro?
Weź pod uwagę że nie wszyscy nowi sprzedawcy tak podchodzą do handlu jak Ty i na wielu allegro poniosło straty . Od wszystkich wymagają weryfikacji i dowodów na prowadzenie działalności a że tak wolno im to idzie to my nic nie poradzimy. Z czasem jak zbierzesz więcej pozytywnych opinii sytuacja powinna się poprawić.
@RunningWolf proszę Cię o cierpliwość. Twoja sprawa jest weryfikowana i otrzymasz odpowiedź we wspomnianej korespondencji. Kwestią blokad zajmuje się dział bezpieczeństwa, jako moderatorzy nie jesteśmy w stanie wypowiedzieć się w tej kwestii.