Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór, allegro zablokowało mi konto , ponieważ klient zgłosił reklamacje, że inne są dane na paragonie a inne na allegro sprzedającego i poprosił o weryfikację konta po czym zablokowali konto czy jest szansa żeby je jakoś odzyskać czy już nie ?
Więc co najlepiej pójść do księgowego? myślałam też nad poradą u adwokata
@Grands31 Po:
1. Otwórz własną działalność (jednoosobowa)
2. Znajdź biuro księgowe, które to ogarnie
A jak długo prowadzisz taką działalność ?
od tamtego roku w kwietniu pod koniec jakoś zaczęłam
Kiedyś przez kilka miesięcy prowadziłem podobny interes ,ale potdem założyłem działalność gospodarczą i to mnie uratowało . Urzędnik Urzędu Skarbowego dał się przekonać że nie miałem złych intencji ,po prostu sprawdzałem opłacalność . Zapłaciłem tylko średni podatek za każdy miesiąc. Tobie też radzę iść do księgowego to wszystko odkręci i doradzi co robić
a duży jest taki koszt ?
To zależy jakie masz przychody i jaka jest forma opodatkowania. Dobry księgowy oceni jaka forma będzie Tobie najlepsza. Przez rok płacisz niższe ubezpieczenia ,przez 3 miesiące nie płacisz prowizji do Allegro ,sprzedaż Tobie się zwiększy trzykrotnie bo klienci wolą zakupy u przedsiębiorców ,po za tym można bez ograniczeń poszerzać asortyment, no i najważniejsze robisz wszystko bezstresowo. Same zalety
No to by było spoko jeśli sprzedaż byłaby większa ,ponieważ chciałabym brać towar do siebie i zacząć w końcu zarabiać spoko hajs .w przyszłości może swój sklep internetowy otworzyć
Najlepiej mieć towar u siebie, nie musisz mieć tego jak w hurtowni. Po za tym prowadząc działalność gospodarczą masz dostęp do wielu hurtowni internetowych, towar masz taniej niż ten w detalu na Allegro.
No idę rano do księgowego także zobaczymy co doradzi:)
@Grands31 Przede wszystkim weź kalkulator, poczytaj o kosztach, podatkach, prowizjach na allegro itp. i zrób sobie biznesplan. Jeżeli będzie ci się w miarę wszystko spinało to do księgowego i ruszaj. Pamiętaj, że przy małej skali zje cię ZUS. Obliczaj tak, żeby mieć minimum na początek plus/minud 5k dochodu. Od tego odejmij koszty i coś dla Ciebie zostanie.