anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zagubiona paczka Allegro Delivery.

Studio-PAKA
#8 Zapaleniec#

Cześć.

Klient zamówił przesyłkę Allegro Delivery, 8 lipca przesyłka została oznaczona jako "wydana do doręczenia" i od tamtej pory ślad po niej zaginął. Pisałem do Allegro, ktoś miał zająć się sprawą i do dziś nie wrócił z odpowiedzą. Klient otworzył dyskusję, poprosiłem o włączenie Allegro. Konsultant polecił abym zgłosił reklamację przez formularz, dostałem numer reklamacji i dalej nie mam żadnej odpowiedzi.

Chcę zwrócić pieniądze kupującemu ale jaką mam gwarancję że moja reklamacja zostanie uznana? Dodam jeszcze że składałem kilka miesięcy temu reklamację na AD bo kurier uszkodził produkt i nie otrzymałem do dziś żadnej informacji. Nie drążyłem sprawy bo towar był za grosze, ale ta paczka ma wartość 500 pln. 

Trochę to wszystko słabe bo jest duże ciśnienie na AD, działa to kiepsko bo wiele paczek ma opóźnienia a gdy coś pójdzie nie tak to Allegro zachowuje się jakby to nie był ich problem. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy czekać ze zwrotem na reklamację czy lepiej zwrócić pieniądze od razu?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@Studio-PAKA nikt nikogo nie zmusza do udostępniania tych metod, smart też nie jest obowiązkowy, sprzedawanie na allegro też nie ma przymusu 😄

Na dziś punki paczka w doręczeniu, nic bym nie robił bo jak się znajdzie klient odbierze i będziesz walczył, czas na wydanie towaru masz 30 dni po tym czasie klient powinien Cię wezwać do wydania lub odstąpić 🙂 Poczekaj na jakąś informację a klienta poinformuj co się dzieje i uprzedź że są inni przewoźnicy co działają sprawniej 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Studio-PAKA
#8 Zapaleniec#

Moja lodówka jednak trochę mnie zmusza do udostępniania smart i ad 🙂 dzięki za radę, poczekam na rozwój sytuacji. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Studio-PAKA Ponagliłam Twoją sprawę. Proszę Cię jeszcze o cierpliwość. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Studio-PAKA
#8 Zapaleniec#

Dziękuję!

oznacz moderatorów